Indelyje sumaišom alyvuogių aliejų, rozmarino prieskonius, kajeno pipirų prieskonius, išspaustas česnako skilteles. Atidedam į šalį.
Neluptas bulves nuplaunam. Nusausinam. Kiekvieną bulvę Iš visų pusių aptepam pasiruoštu aliejumi ir įvyniojam į aliuminio foliją.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C laipsnių temperatūroje. Sudedam bulves ir kepam 30-45 min. Bulvės turi tapti minkštesnės, bet dar ne pilnai iškepti.
Kol kepam bulves pasiruošiam sūrinį įdarą: Krapus supjaustom smulkiai.
Inde sumaišom lydytą-tepamą sūrį, Avies ir ožkos pieno sūrį, majonezą, pipirus, išspaustus česnakus, krapus. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia pagardinam druska ar dar įberiam kitų prieskonių.
Traukiam lauk bulves.
Kepsninės oro sklendes pridarom, kad temperatūra nukristų iki 120-130C laipsnių temperatūros.
Nupjaustom bulvių galus, iš abiejų pusių. Su šaukštelio pagalba išskobiam vidų. Į vidų prikemšam pasigaminto sūrinio įdaro. Bulves apvyniojam š. r. bekono juostelėmis. Galus prismeigiam dantų krapštukais, kad neatsikabintų.
Apsuktas bulves grąžinam atgal į kepsninę ir 120-130C temperatūroje ir kepam dar 20min.
Ant viršaus užberiam tarkuoto sūrio ir kepam dar 5-10min. kol sūris ištirps.
Traukiam lauk ir ragaujam.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/309298434605271