Bulvės Užkeptos su Mėsos Padažu ir Sūriu
Aprašymas
Šitas mėsos padažiukas puikiai tinka ne tik su bulvėmis, bet ir su makaronais 😊
Ką panaudojam?
Ką panaudojam bulvėm?
Ką panaudojam mėsos padažui?
Papildomai:
Kaip gaminam?
Paruošiam bulves
-
Apverdam bulves
Bulves nuplaunam ir apverdam sūdytame vandenyje. Svarbu! Tik apverdam. Bulvės neturi pilnai išvirti! Traukiam lauk.
-
Užmarinuojam bulves
Supjaustom skiltelėmis ar ketvirčiais. Sudedam į maišelį. Užpilam aliejaus. Užbarstom Provanso žolelių prieskonius. Užpilam truputį Tabasco padažo. Viską išmaišom, kad bulvės iš visų pusių pasidengtų.
Paliekam marinuotis kol gaminsim mėsos padažą.
Gaminam mėsos padažą
-
Paruošiam ingredientus
Svogūnus supjaustom smulkiai. Pomidorus supjaustom kubais.
-
Apkepam mėsą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus.
Sudedam maltą jautieną ir, su kepimo mentele, pastoviai maigydami ir maišydami apkepam, kol pradės rusti. -
Apkepam svogūnus
Suberiam svogūnus. Pastoviai pamaišydami viską truputį apkepam.
-
Sudedam pomidorus ir prieskonius
Sudedam pomidorus ir pomidorų pastą. švž. maltus pipirus. Pagardinam druska. Suberiam cukrų. Pagal norimą aštrumą įpilam Tabasco padažo. Išmaišom.
-
Troškinam
Supilam vandenį. Išmaišom. Pamaišydami troškinam 7-8 minutes, kad skysčio beveik neliktų.
-
Užbaigiam padažą
Supilam grietinėlę. Užbarstom 120g tarkuoto sūrio. Pamaišydami tirpdom sūrį ir viską pakaitinam dar 5 min.
Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska, pipirais ar įpilam Tabasco padažo. Jei pomidorai ar pomidorų pasta suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam įberdami dar cukraus.
Užkepam bulves su mėsos padažu ir sūriu
-
Paruošiam raudonąjį svogūną ir kepsninę
Raudonąjį svogūną supjaustom žiedais. Žiedus išardom.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200-220C temperatūroje. -
Sudedam bulves
Kol kepsninė kaista, kepimo formą ištepam sviestu. Suberiam ir paskirstom bulves.
-
Supilam padažą
Supilam ant viršaus ir paskirstom mėsos padažą.
-
Sudedam svogūnus ir sūrį
Užbarstom raudonojo svogūno žiedus. Užbarstom tarkuoto sūrio.
-
Kepam bulves užkeptas su mėsos padažu ir sūriu
Dedam į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje kepam 10-20min. Kol sūris išsilydys ir bulvės taps pilnai minkštos. Minkštumą patikrinam su mediniu iešmeliu.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam papuošdami smulkintais svogūnų laiškais ir mažais pjaustytais čiliukais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/144537771081339