Šitas mėsos padažiukas puikiai tinka ne tik su bulvėmis, bet ir su makaronais 😊
Bulves nuplaunam ir apverdam sūdytame vandenyje. Svarbu! Tik apverdam. Bulvės neturi pilnai išvirti! Traukiam lauk.
Supjaustom skiltelėmis ar ketvirčiais. Sudedam į maišelį. Užpilam aliejaus. Užbarstom Provanso žolelių prieskonius. Užpilam truputį Tabasco padažo. Viską išmaišom, kad bulvės iš visų pusių pasidengtų.
Paliekam marinuotis kol gaminsim mėsos padažą.
Svogūnus supjaustom smulkiai. Pomidorus supjaustom kubais.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus.
Sudedam maltą jautieną ir, su kepimo mentele, pastoviai maigydami ir maišydami apkepam, kol pradės rusti.
Suberiam svogūnus. Pastoviai pamaišydami viską truputį apkepam.
Sudedam pomidorus ir pomidorų pastą. švž. maltus pipirus. Pagardinam druska. Suberiam cukrų. Pagal norimą aštrumą įpilam Tabasco padažo. Išmaišom.
Supilam vandenį. Išmaišom. Pamaišydami troškinam 7-8 minutes, kad skysčio beveik neliktų.
Supilam grietinėlę. Užbarstom 120g tarkuoto sūrio. Pamaišydami tirpdom sūrį ir viską pakaitinam dar 5 min.
Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska, pipirais ar įpilam Tabasco padažo. Jei pomidorai ar pomidorų pasta suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam įberdami dar cukraus.
Raudonąjį svogūną supjaustom žiedais. Žiedus išardom.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200-220C temperatūroje.
Kol kepsninė kaista, kepimo formą ištepam sviestu. Suberiam ir paskirstom bulves.
Supilam ant viršaus ir paskirstom mėsos padažą.
Užbarstom raudonojo svogūno žiedus. Užbarstom tarkuoto sūrio.
Dedam į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje kepam 10-20min. Kol sūris išsilydys ir bulvės taps pilnai minkštos. Minkštumą patikrinam su mediniu iešmeliu.
Pateikiam papuošdami smulkintais svogūnų laiškais ir mažais pjaustytais čiliukais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/144537771081339