Malta jautiena apkepta su svogūnais ir baklažanais. Patroškinta pomidoruose su meksikietiškais prieskoniais.
Užkepta indeliuose su bulviniais žiedlapiais. 🥰
Bulves nulupam. Supjaustom plonais lapeliais. Užverdam sūdytą vandenį. Suberiam bulvės lapelius. Išmaišom, kad lapeliai vieni nuo kitų atsiskirtų. Apie 5 minutes apverdam, traukiam lauk į šaltą vandenį, kad sustabdyti virimą. Atidedam į šalį.
Svogūnus ir bazilikus supjaustom smulkiai. Baklažanus supjaustom kubeliais. Česnakų skilteles supjaustom plonais griežinėliais.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Sudedam maltą jautieną. Su mentele pasmulkinam. Karts nuo karto pamaišydami ir ardydami apkepam kol truputį apskrus. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Ištirpdom gabalą sviesto. Suberiam svogūnus, baklažanus ir česnakus. Išmaišom. Pamaišydami apkepam, kol 2-3 kartus sumažės kiekis.
Į keptuvę grąžinam mėsą. Išmaišom. Suberiam smulkintą baziliką. Užpilam trintais pomidorais. Išmaišom. Pagardinam prieskoniais.
Pamaišydami 15-20min. troškinam kol sutirštės. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam prieskoniais. Jei reikia rūgštumą subalansuojam įberdami truputį cukraus. Išmaišom. Traukiam lauk.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 190C temperatūroje. Kol kepsninė kaista surenkam rožytes:
Į apvalias kepimo formas sudedam ir tolygiai paskirstom mėsą su daržovėmis. Gėlės žiedo forma susmaigstom bulvių lapelius, kad butų pasvirę į išorę. Bulves apipurškiam aliejumi.
Į kepsninė įstatom kepimo indą ir netiesioginėje 190C temperatūroje kepam apie 20min. kol bulvės iškeps ir apskrus. Traukiam lauk.
Skanaus! 😊
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/