Bulvytes apverdam silpnai sūdytame vandenyje.
Kol verda bulvės pasiruošiam pikantišką aliejų:
Petražolių, rozmarino lapelius ir česnakus supjaustom smulkiai. Sumaišom. Pagardinam druska. Užpilam alyvuogių aliejaus. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta. Atidedam į šalį.
Bulvytę pjaunam per pusę. Mozzarella sūrio rutuliuką suspaudžiam, kad būtų plokštesnis. Į tarpą tarp puselių dedam paplokštintą sūrio rutuliuką. Bulvytę su viduje esančių sūriu apsukam bekono juostele išilgai.
Su kita juostele apsukam skersai, kad sūris pilnai pasislėptų bulvėje ir šoninės juostelėse ir neišbėgtų. Maunam ant iešmo taip, kad neišsivyniotų.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Anglys turi būti pilnai išdegusios arba dedam mažai anglių. Žarijas gausiai apibarstom druska, kad mažiau kiltų liepsnos.
Dedam bulvių šašlykus ir kepam apie 15-20 min. iš visų pusių kol apskrus ir sūris ištirps.
Pateikiam apšlakstydami pasigamintu pikantišku aliejumi.
Skanaus!
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT