Voveraites pamerkiam. Bulvytes nuplaunam ir supjaustom skiltelėmis. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Nuskabom čiobrelio lapelius. Kotus išmetam.
Kiaulių ausytes supjaustom šiaudeliais.
Keturias česnakų skilteles sutraiškom plokščia peilio dalimi. Likusias skilteles supjaustom smulkiai.
Kepsninę paruošiam tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam nemažai aliejaus. Suberiam traiškytus česnakus. Įmetam dvi rozmarino šakeles. Keletą minučių pakaitinam kol pradės skrusti, kad aliejuj atiduotų aromatus. Traukiam lauk. Išmetam.
Palaukiam kol aliejus įkais iki 175-180C temperatūros. Suberiam bulvytes. Karts nuo karto pamaišydami apkepam kol išorė apskrus ir viduje taps minkštos. Traukiam lauk. Pagardinam druska, pipirais ir paprikos prieskoniais. Išmaišom.
Į kazaną sudedam svogūnus. Pamaišydami apkepam kol pradės rusti.
Suberiam voveraites ir ausytes. Pamaišydami apkepam kol voveraitės taps minkštos ir išsiskyręs skystis nugaruos. Paragaujam ir nusprendžiam ar/kiek dėsim druskos priklausomai kiek buvo sūdytos ausytės.
Suberiam smulkiai pjaustytus česnakus, čiobrelio lapelius.
Grąžinam bulves. Išmaišom ir pamaišydami 2-3 minutes viską pašildom. Traukiam lauk.
Pateikiam apibarstydami marinuotais agurkėliais, svogūnų pusžiedžiais ir laiškais.
SKANAUS!
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/