Mėsą supjaustom 1.5-2cm storio gabalais. Smulkiai supjaustom 2 svogūnus, česnakus, petražoles. Likusius 2 svogūnus supjaustom stambiais kubais.
Kepsninėje, tiesioginėje kaitroje, gerai įkaitinam kazaną ir įpilam truputį aliejaus. Suberiam stambiai pjaustytą svogūną ir pavartydami aukštoje kaitroje apskrudinam. Neperkepam! Svogūnas turi likti traškus. Traukiam lauk. Atidedam į šalį.
Į kazaną įpilam apie apie 70ml aliejaus. Įmetam žvaigždinį anyžių, juodųjų ir raudonųjų pipirų žirnelius. Palaukiam kol užvirs. Pora minučių paverdam, kad prieskoniai aliejui atiduotų savo aromatus. Pipirus ir anyžines žvaigždutes traukiam lauk. Išmetam.
Pilam cukrų ir maišom kol pilnai ištirps. Suberiam kiaulieną. Pastoviai maišydami gerai apskrudinam. Supilam sojų padažą. Supilam smulkiai pjaustytus 2 svogūnus. Išmaišom.
Įpilam truputį vandens, bet ne per daug, taip kad neapsemtų mėsos. Uždengiam kazaną. Uždengiam kepsninę ir pridarom abi oro sklendes leidžiam pasitroškinti apie 30-40min. Vanduo turi būti išgaravęs. Jei vandens dar yra, tai išgarinam palikus atvirą kazaną ir kepsninę.
Suberiam česnakus. Truputį padruskinam, bet ne per daug, nes sūrumo yra sojų padaže. Papipirinam.
Pasiruošiam tirštiklį: į indą su šaltu vandeniu, intensyviai maišant, suberiam 2 v.š. krakmolo. Gerai išmaišom. Pilam į kazaną pastoviai maišydami. Stebim kaip viskas tirštėja.
Suberiam apkeptus, stambiai pjaustytus, svogūnus. Užbarstom petražolėm. Išmaišom. Paragaujam. Jei reikia dar padruskinam ar papipirinam. Jei norima aštriau, tai įpilam mėgstamo čili padažo. Uždengiam ir paliekam dar porai minučių.
Pateikiam užbarstydami sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/120690026799447