Print Options:

Čekiškas Jautienos Guliašas Duonos Dubenėliuose

Čekiškas Jautienos Guliašas Duonos Dubenėliuose
Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 90 mins Bendras Laikas: 2 hrs
Porcijos 4
Description

Rekomenduotinas, labai vykęs ir skanus troškinukas 🤤

Ką panaudojam?
  • 1.8 kg Jautiena
  • 250 g Pomidorų pasta
  • 2 tsp Rūkytos paprikos prieskoniai
  • 0.5 tsp Čili pipirų prieskoniai (arba pagal norimą aštrumą)
  • Druska
  • Pipirai
  • 25 g Cukrus
  • Aliejus
  • 2 l Šviesus nefiltruotas alus
  • 2 pcs Svogūnai
  • 2 pcs Morkos
  • 3 pcs Lauro lapeliai
  • Svogūnų laiškai
  • Švž. Krapai
  • 10 pcs Kvapnieji pipirai žirneliais
  • 12 clove Česnakas
  • 2 pcs Bulvės
  • Apvali duona (pagal valgytojų kiekį)
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Bulves nulupam ir supjaustom kubeliais. Morkas supjaustom mažais kubeliais. Smulkiai supjaustom svogūnus, svogūnų laiškus, krapus, česnakus. Mėsą supjaustom kubeliais. Duonos kepaliukų viršuje išpjaunam apskritimą ir išskaptuojam vidų, kad liktų tik išorinės sienelės. Jei duona šviežia/minkšta, tai prieš tai keletą dienų padžiovinam arba įmetam į karštą orkaitę kad padžiūtų.

  2. Apkepam mėsąApkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną, įpilam aliejaus ir palaukiam kol gerai įkais. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam mėsą. Jei reikia dar įpilam truputį aliejaus.

  3. Kepam mėsą su svogūnais

    Į kazaną grąžinam visą mėsą, suberiam svogūnus. Permaišom ir pamaišydami keletą minučių apkepam. Patraukiam į šoną ir į tuščią vietą supilam pomidorų pastą. Pamaišydami keletą minučių pastą apkepam. Viską išmaišom. Suberiam rūkytos saldžios paprikos miltelius, čili miltelius (pagal norimą aštrumą). Išmaišom. Pamaišydami truputį pakepam.

  4. Troškinam

    Supilam alų. Išmaišom. Sudedam lauro lapelius, kvapniuosius pipirus. Išmaišom. Užverdam. Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam apie 1 val. Tarpuose patikrinam, permaišom. Jei reikia dapilam alaus.

  5. Verdam bulves ir užbaigiam patiekalą

    Suberiam morkas ir bulves, kad pilnai pasinertų skystyje. Pagardinam druska ir pipirais. Suberiam dalį cukraus. Išmaišom. Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom ir paliekam troškintis žemoje temperatūroje dar apie 20min. arba kol bulvės taps minkštos. Minkštumą patikrinam su mediniu iešmeliu.
    Paragaujam ar ko netrūksta. Jei pomidorų pasta suteikė per daug rūgštumo, skonį subalansuojame įberdami dar cukraus. Jei reikia dar padruskinam ar papipirinam. Išmaišom.

  6. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam duonos dubenėliuose. Ant viršaus užbarstom smulkintų česnakų, svogūnų laiškų ir krapų. Labai tinka su nerūgščiais marinuotais agurkėliais 😋

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/156657483202701

Raktažodžiai: troškinys,jautiena,čekija
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/cekiskas-jautienos-guliasas-duonos-dubeneliuose/