Chačapuris su Parūkytom Dešrelėm
Aprašymas
Tradiciškai, dažniausiai chačapuriai gaminami tik su sūriu ir kiaušiniu, bet šį kartą padarysime sotesnį - paturbintą variantą (NEchačapurį), su parūkytų dešrelių, paprikų, pomidorų ir jelapenų įdaru.
Truputį pikantiškas 🌶 pomidorinis 🍅 dešrelių 🌭 įdaras su kiaušiniu 🍳 šviežiai iškeptoje bandelėje 🥖 😊
Ką panaudojam?
Tešla
Įdaras
Kaip gaminam?
-
Paruošiam tešlą
Miltus persijojam į didelį indą.
Į šiltą vandenį suberiam druską, cukrų ir mieles. Išmaišom. Didžiąją dalį vandens su mielėm supilam į miltus. Maišom iki vientisos tešlos.
Eigoje, jei tešla per sausa, dar dapilinėjam vandens su mielėm. Maišom. Minkom. Tešla turi gautis minkšta, bet prie rankų nelimpanti.
Suformuojam rutulį. Išorę apšlakstom trupučiu aliejaus. Sudedam į indą. Indą uždengiam rankšluoščiu. Paliekam tešlą šiltai kad iškiltų.
Kad būtų greičiau: Orkaitę įkaitinam iki 35C laipsnių. Išjungiam. Įstatom indą su tešla. Orkaitės dureles paliekam truputį praviras ir 50-60 min. paliekam kad iškiltų. -
Kol kyla tešla pasiruošiame chačapurio įdarą
Svogūnus, jelapenus, česnakus supjaustom smulkiai. Pomidorus ir paprikas supjaustom kubeliais. Dešreles supjaustom griežinėliais. Sūrį sutarkuojam.
Iš kiaušinio atskiriam trynį. -
Apkepam svogūnus
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus.
Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam. -
Apkepam dešreles
Suberiam dešreles, Išmaišom. Pamaišydami apkepam kol apskrus ir svogūnai pradės karamelizuotis.
-
Troškinam pomidorus ir paprikas
Viską patraukiam į šoną. Sudedam pomidorų pastą. Pamaišydami pakaitinam. Viską sumaišom. Truputį pakepam.
Sudedam pomidorus ir paprikas. Išmaišom. Karts nuo karto pamaišydami viską troškinam 6-7 min. Paragaujam ir nusprendžiam keik dėsim druskos ir cukraus. -
Troškinam
Pagardinam druska ir pipirais. Kad subalansuoti rūgštumą įberiam cukraus.
Sudedam česnakus ir jelapenus. Pagardinam pipirais. Išmaišom.
Pamaišydami troškinam kol išgaruos skystis. Paragaujam ar ko netrūksta. Traukiam lauk ir atidedam į šalį, kad atvėstų. -
Paruošiam tešlą
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui ir kol kepsninė kaista, pagaminam chačapurį.
Iš orkaitės išimam tešlą. Padalinam į tris dalis.
Ant stalo pasibarstom miltų. Išimam tešlą. Su rankomis formuojam stačiakampį. Paploninam su kočėlu. -
Užbarstom sūrio
Visą plotą apibarstom sūriu. Atsarginiai pradedam vynioti stačiakampio ilgesnius šonus iki vidurio, taip kad šonuose būtų sūris. Galus užlankstom.
-
Pradedam kepti
Chačapurį perkeliam ant kepimo popieriaus. Atsargiai vidų praveriam ir formuojam laivelį. Į laivelio vidų sudedam ir paskirstom pasiruoštą įdarą.
Kraštus aptepam kiaušinio tryniu.
Sudedam į kepsninę ir kepam netiesioginėje 200C laipsnių temperatūroje. Laukiam kol laivelio šonai pakils. -
Įmušam kiaušinį
Kai šonai pakilo, su šaukštu suformuojam centre duobutę, kad tilptų visas kiaušinis. Į duobutę įmušam kiaušinį. Ant kiaušinio truputį užberiam druskos.
-
Baigiam kepti chačapurį
Kepam ir karts nuo karto stebim laivelio šonus ir ypač tikrinam laivelio dugną, kad nepridegtų. Traukiam kai chačapuris atrodys iškepęs ir kiaušinio baltymas jau bus baltas, bet skystokas, o trynys skystas.
Kiaušinis gali likti ne pilnai iškepęs, nes kai suardysim ir sumaišysim su įkaitusiu įdaru, tai gausis pats tas. -
Pateikiam ir ragaujam!
Traukiam lauk. Kiaušinio trynį ardom, maišom su įdaru. Pjaunam, laužiam, dažom, valgom... mmm... vienžo skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/