Charčio Sriuba su Naminiu Tkemali Padažu
Aprašymas
Sušildys žvarbų žiemos vakarą 😊
Ką panaudojam?
Ką panaudojam sultiniui?
Ką panaudojam sriubai?
Ką panaudojam naminiam Tkemali padažui?
Kaip gaminam?
Gaminam sultinį
-
Pasiruošiam ingredientus
Pirmiausiai pasigaminam svarbiausią - sultinį. Svogūną įpjaunam kryžmai, bet ne iki galo. Saliero stiebą supjaustom stambiais gabalais. Nuo petražolių nuskabom lapelius ir atidedam į šalį vėlesniam panaudojimui, o likusius kotelius naudosime sultiniui.
Mėsą nuplaunam ir sudedam į puodą. Sudedam svogūną, salierą, petražolių kotelius, pipirus. Viską užpilam šaltu vandeniu. Puodą uždengiam. -
Verdam sultinį
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Dedam puodą ir leidžiam užvirti. Labai svarbu! Pirmą pusvalandį pastoviai nugraibom putas. Sriubos pagrindas - skaidrus sultinys. Uždarom puodą uždarom kepsninę ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Verdam ant minimalios kaitros 3val. Tarpuose patikrinam, jei reikia nugraibom putas. Jei trūksta, dapilam vandens.
-
Užbaigiam gaminti sultinį
Sultiniui išvirus - mėsą išimam, o sultinį perkošiam, kad būtų skaidrus. 40-50ml sultinio nupilam ir atidedam į šalį. Mėsą supjaustom vieno kąsnio gabaliukais.
Puodą praplaunam. Atgal į švarų puodą supilam perkoštą sultinį. Įmetam lauro lapelius. Suberiam mėsą. Puodą padedam šiltai arba paliekam ant labai mažos ugnies.
Gaminam sriubą
-
Pasiruošiam ingredientus
Svogūnus supjaustom kubeliais. Smulkiai supjaustom česnako skilteles, čili pipirą, švž. kalendros ir švž. petražolės lapelius.
-
Apkepam svogūnus ir pomidorų pastą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam aliejaus. Palaukiam kol truputį įkais. Suberiam svogūnus su česnakais. Pamaišydami kepam kol pradės skrusti. Viską patraukiame į šoną ir įdedam 2 v.š. pomidorų pastos. Minutę kitą pamaišydami pastą apkepam.
-
Troškinam svogūnus sultinyje
Įpilam atsidėtus 40-50ml sultinio. Viską išmaišom. Pamaišydami 3-4 minutes patroškinam svogūnus sultinyje. Supilam į puodą su sultiniu. Išmaišom.
-
Verdam sriubą
Puodą grąžinam į kepsninę. Suberiam Ucscho suneli prieskonius, baziliko prieskonius, pagardinam druska. Įdedam adžikos. Išmaišom. Įpilam Tkemali padažo. Paragaujam ar ko netrūksta. Charčio turėtų būti sriuba truputį į rūgštumą, kurį suteikia Tkemali padažas. Jei rūgštumo per mažai, galima padažo įdėti daugiau.
Ryžius keltą kartų praplaunam šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Ryžius suberiam į sriubą. Išmaišom. Leidžiam 10 minučių pavirti. Paragaujam ryžius, turi būti 80% išvirę, bet ne iki galo. -
Užbaigiam gaminti sriubą
Traukiam puodą lauk. Suberiam smulkiai pjaustytą čili pipirą, šv. petražoles ir šv. kalendrą. Išmaišom. Puodą uždengiam. Ir paliekam pastovėti 15 min. kad ryžiai taptų pilnai išvirę.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su paskrudintu česnakiniu batonu.
Skanaus! 🙂
Kaip gaminam naminį Tkemali padažą?
-
Pasiruošiam ingredientus
Smulkiai supjaustom šv. kalendrą. Česnako skilteles išspaudžiam.
-
Išverdam slyvas
Į puodą suberiam džiovintas slyvas ir užpilam vandens kad vos dengtų. Užverdam. Sumažinam karštį iki minimalaus. Uždengiam puodą ir verdam 10-15 min. Išimam slyvas, nusausinam ir sublenderiuojam ar sumalam į vientisą masę.
-
Užbaigiam gaminti padažą
Grąžinam slyvas į puodą su vandeniu. Sudedam švž. kalendrą, Ucho-suneli prieskonius, čili prieskonius, česnakus, citrinų sultis, pagardinam druska. Išmaišom. Užverdam ir leidžiam pavirti 2-3 minutes. Paragaujam ar ko netrūksta. Atšaldom. Galima saugoti šaldytuve.
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/253006900234425