Print Options:

Charčio Sriuba su Naminiu Tkemali Padažu

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 4 hrs Bendras Laikas: 4 hrs 30 mins
Porcijos 4
Description

Sušildys žvarbų žiemos vakarą 😊

Ką panaudojam?
    Ką panaudojam sultiniui?
  • 2 kg Jautiena su kaulu
  • 2 pcs Svogūnai
  • 1 pcs Salierai
  • Švž. Petražolių koteliai
  • 1 tsp Keturių rūšių pipirai žirneliais
  • 1 tsp Kvapnieji pipirai žirneliais
  • Vanduo
  • 2 pcs Lauro lapeliai
  • Ką panaudojam sriubai?
  • 3 pcs Svogūnai
  • 5 clove Česnakai
  • 2 tbsp Pomidorų pasta
  • 1 tsp Plov.lt Ucho-suneli prieskoniai
  • 1 tsp Baziliko prieskoniai
  • Druska
  • 2 tbsp Adžika
  • 5 tbsp Tkemali padažas (Būna Maximoje, bet pasigaminom naminį)
  • 8 tbsp Ryžiai (apvalieji)
  • 2 pcs Čili pipirai
  • Švž. Kalendra
  • Švž. Petražolės
  • Ką panaudojam naminiam Tkemali padažui?
  • 200 g Džiovintos slyvos
  • Švž. Kalendra
  • 7 clove Česnakai
  • 1 tsp Plov.lt Ucho-suneli prieskoniai
  • 0.25 tsp Čili prieskoniai (malti arba dribsniai)
  • 30 ml Citrinų sultys
  • Druska
  • Aliejus
Kaip gaminam?
    Gaminam sultinį
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Pirmiausiai pasigaminam svarbiausią - sultinį. Svogūną įpjaunam kryžmai, bet ne iki galo. Saliero stiebą supjaustom stambiais gabalais. Nuo petražolių nuskabom lapelius ir atidedam į šalį vėlesniam panaudojimui, o likusius kotelius naudosime sultiniui.
    Mėsą nuplaunam ir sudedam į puodą. Sudedam svogūną, salierą, petražolių kotelius, pipirus. Viską užpilam šaltu vandeniu. Puodą uždengiam.

  2. Verdam sultinį

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Dedam puodą ir leidžiam užvirti. Labai svarbu! Pirmą pusvalandį pastoviai nugraibom putas. Sriubos pagrindas - skaidrus sultinys. Uždarom puodą uždarom kepsninę ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Verdam ant minimalios kaitros 3val. Tarpuose patikrinam, jei reikia nugraibom putas. Jei trūksta, dapilam vandens.

  3. Užbaigiam gaminti sultinį

    Sultiniui išvirus - mėsą išimam, o sultinį perkošiam, kad būtų skaidrus. 40-50ml sultinio nupilam ir atidedam į šalį. Mėsą supjaustom vieno kąsnio gabaliukais.
    Puodą praplaunam. Atgal į švarų puodą supilam perkoštą sultinį. Įmetam lauro lapelius. Suberiam mėsą. Puodą padedam šiltai arba paliekam ant labai mažos ugnies.

  4. Gaminam sriubą
  5. Pasiruošiam ingredientus

    Svogūnus supjaustom kubeliais. Smulkiai supjaustom česnako skilteles, čili pipirą, švž. kalendros ir švž. petražolės lapelius.

  6. Apkepam svogūnus ir pomidorų pastą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam aliejaus. Palaukiam kol truputį įkais. Suberiam svogūnus su česnakais. Pamaišydami kepam kol pradės skrusti. Viską patraukiame į šoną ir įdedam 2 v.š. pomidorų pastos. Minutę kitą pamaišydami pastą apkepam.

  7. Troškinam svogūnus sultinyjeTroškinam svogūnus sultinyje

    Įpilam atsidėtus 40-50ml sultinio. Viską išmaišom. Pamaišydami 3-4 minutes patroškinam svogūnus sultinyje. Supilam į puodą su sultiniu. Išmaišom.

  8. Verdam sriubą

    Puodą grąžinam į kepsninę. Suberiam Ucscho suneli prieskonius, baziliko prieskonius, pagardinam druska. Įdedam adžikos. Išmaišom. Įpilam Tkemali padažo. Paragaujam ar ko netrūksta. Charčio turėtų būti sriuba truputį į rūgštumą, kurį suteikia Tkemali padažas. Jei rūgštumo per mažai, galima padažo įdėti daugiau.
    Ryžius keltą kartų praplaunam šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Ryžius suberiam į sriubą. Išmaišom. Leidžiam 10 minučių pavirti. Paragaujam ryžius, turi būti 80% išvirę, bet ne iki galo.

  9. Užbaigiam gaminti sriubą

    Traukiam puodą lauk. Suberiam smulkiai pjaustytą čili pipirą, šv. petražoles ir šv. kalendrą. Išmaišom. Puodą uždengiam. Ir paliekam pastovėti 15 min. kad ryžiai taptų pilnai išvirę.

  10. Pateikiam ir ragaujam!Charčio sriuba 🍲 su naminiu Tkemali padažu ❤️

    Pateikiam su paskrudintu česnakiniu batonu.

    Skanaus! 🙂

  11. Kaip gaminam naminį Tkemali padažą?
  12. Pasiruošiam ingredientus

    Smulkiai supjaustom šv. kalendrą. Česnako skilteles išspaudžiam.

  13. Išverdam slyvas

    Į puodą suberiam džiovintas slyvas ir užpilam vandens kad vos dengtų. Užverdam. Sumažinam karštį iki minimalaus. Uždengiam puodą ir verdam 10-15 min. Išimam slyvas, nusausinam ir sublenderiuojam ar sumalam į vientisą masę.

  14. Užbaigiam gaminti padažą

    Grąžinam slyvas į puodą su vandeniu. Sudedam švž. kalendrą, Ucho-suneli prieskonius, čili prieskonius, česnakus, citrinų sultis, pagardinam druska. Išmaišom. Užverdam ir leidžiam pavirti 2-3 minutes. Paragaujam ar ko netrūksta. Atšaldom. Galima saugoti šaldytuve.

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/253006900234425

Raktažodžiai: charčio,sriuba,grandfeu
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/charcio-sriuba-su-naminiu-tkemali-padazu/