Chicken 65
Aprašymas
Aštrokai pikantiškas vištienos užkandis prie alaus 🍺
Ką panaudojam?
Ką panaudojam padažui?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Vištieną supjaustom gabaliukais. Česnakus išspaudžiame. Imbierą sutarkuojame. Laimo žievelę pritarkuojam į indelį. Čili pipirą supjaustom griežinėliais. Svogūną supjaustom žiedais.
Dideliam inde sumaišom graikišką jogurtą, kiaušinį, išspaustą česnaką, tarkuotą imbierą, čili miltelius, kalendros prieskonius, ciberžolės prieskonius, druską, kukurūzų krakmolą ir vandenį. Krakmolo kiekį reguliuojame taip, kad tirštumas gautųsi kaip tirštos grietinės. Suberiam vištienos gabaliukus. Išmaišom kad visur pasidengtų. Galima įdėti į šaldytuvą pastovėti, kol paruošime kepsninę. -
Gruzdinam vištieną
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą, supilam ir įkaitinam 1L aliejaus. Dedam po vieną vištienos gabaliukus. Saugodami kad nesupiltų gruzdinam, kol grąžiai apskrus. Traukiam lauk ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejų.
-
Gaminam padažą
Aliejų išpilam. Puodą išplaunam, nusausinam ir grąžiname į kepsninę. Įpilam truputį aliejaus. Suberiam kumino sėklas. Pamaišydami truputį pakepam. Suberiam baziliko lapelius ir tarkuotas laimo žieveles. Pamaišom.
Sudedam išspaustus česnakus, čili griežinėlius. Išmaišom. Suberiam cukrų. Supilam sojos padažą. Pamaišom kol ištirps ir pradės karamelizuotis.
Suberiam vištienos gabaliukus. Išmaišom ir pamaišydami truputį pakepam, kad padažas pilnai viską padengtų. -
Pateikiam ir ragaujam!
Traukiam lauk ir pateikiam apibarstydami raudono svogūno žiedais, kurie labai tinka ir papildo užkandžio skonį 👍
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/111313161070467