Print Options:

Čili Troškinys su Kalakutiena

Time
Pasiruošimo Laikas: 15 mins Gaminimo Laikas: 3 hrs Bendras Laikas: 3 hrs 15 mins
Porcijos 6
Ką panaudojam?
  • 1.8 kg Kalakutiena
  • 2 pcs Svogūnai
  • 2 pcs Paprikos
  • Čili pipirai
  • 400 g Rudieji pievagrybiai
  • 1 l Pomidorų sultys
  • BBQ "Hickory" padažas
  • Vanduo
  • Pipirai
  • Kalendros prieskoniai
  • Druska
  • Cukrus
  • 2 pcs Lauro lapeliai
  • 2 can Konservuotos raudonos pupelės
  • 1 can Konservuoti kukurūzai
  • 1 tbsp Laimo sultys
  • Aliejus
  • Sriracha padažas
  • 10 clove Česnakai
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Kalakutieną supjaustom gabaliukais. Suberiam į didelį indą. Užpilam aliejaus ir viską gerai išmaišom.
    Svogūnus supjaustom stambiais kubais. Paprikas ir grybus supjaustom kubeliais. Čili pipirus supjaustom griežinėliais. Česnakus išspaudžiam.

  2. Apkepam kalakutieną

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ir gerai įkaitinam kazaną. Aliejaus nepilam. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam kalakutienos gabaliukus iki kol apskrus. Išimam ir atidedam į šalį.

  3. Apkepam svogūnusApkepam svogūnus

    Į kazaną papildomai aliejaus nepilam. Suberiam svogūnus. Maišydami keletą minučių apkepam. Išimam ir atidedam į šalį.

  4. Apkepam papriką ir čili pipirus

    Į kazaną papildomai aliejaus nepilam. Suberiam paprikas ir čili pipirus. Maišydami keletą minučių apkepam. Išimam ir atidedam į šalį.

  5. Apkepam grybusApkepam grybus

    Į kazaną įpilam truputį aliejaus. Suberiam grybus. Pamaišydami apkepam kol pradės skrusti.

  6. Troškinam

    Į kazaną grąžinam mėsa, su svogūnais ir paprikom. Supilam pomidorų sultis. Įpilam BBQ padažo. Išmišom. Įpilam truputį vandens. Pagardinam pipirais, kalendros prieskoniais, druska. Sudedam lauro lapelius. Išmaišom. Užverdam.
    Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska, pipirais, kalendros prieskoniais. Jei reikia, rūgštumą pakoreguojam įberiam cukraus. Pagal norimą aštrumą įpilam Sriracha padažo. Išmaišom.
    Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 1val. 20min. Tarpe patikrinam, jei reikia dapilam vandens.
    Sudedam česnakus. Suberiam pupeles ir kukurūzus (be skysčio). Įpilam laimo sulčių. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta.
    Kazano nedengiam. Leidžiam atvirai pasitroškinti dar 30 min.

  7. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam su paskrudintu prancūzišku batonu su česnakiniu sviestu.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/177698134431969

Raktažodžiai: kalakutiena,troškinys,čili,kazanas
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/cili-troskinys-su-kalakutiena/