Grietinėlę išimam iš šaldytuvo ir, kol gaminsim Bolognese padažą, paliekam kambario temperatūroje.
Salierą, morkas ir svogūnus supjaustom mažais kubeliais. Maltos jautienos gabalą truputį pasmulkinam, kad keptuvėje geriau subyrėtų.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grand feu ketaus puodą. Įpilam truputį aliejaus.
Suberiam salierą, morkas ir svogūnus. Pamaišydami apkepam kol suminkštės.
Sudedam maltą jautieną. Pamaišydami apkepam kol parus.
Supilam vyną. Išmaišom. Pamaišydami leidžiam porą minučių pasitroškinti.
Sudedam pomidorų pastą ir trintus pomidorus.
Suberiam raudonėlio, baziliko ir čiobrelių prieskonius. Pagardinam druska ir pipirais. Įberiam 1 v.š. cukraus. Išmaišom.
Patikrinam skysčio kiekį. Jei mažai skysčio įpilam vandens, bet ne per daug, kad padažas būtų skystokas, nes per 2-3 valandas skystis nugaruos. Išmaišom. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Žemoje kaitroje viską troškinam mažiausiai 2 val. Geriausiai 3 val.Tarpe patikrinam ar netrūksta skysčio. Jei reikia dapilam vandens.
Jei prieš galą padažas gavosi per skystas, tai patroškinam dar praviru dangčiu. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska, pipirais, prieskoniais ar, jei pomidorai ir vynas suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam įberdami dar cukraus.
Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Pelėsinį sūrį sulaužom gabaliukais.
Kepsninę paruošime tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam vos vos aliejaus. Įdedam ir ištripinam sviesto gabaliuką.
Suberiam miltus. Maišydami truputį apkepam.
Pastoviai maišydami lėtai pilam grietinėlę, kad nesusidarytų gabaliukų.
įberiam truputį malto muskato. Suberiam pelėsinį sūrį. Maišydami ištirpdom.
Kepimo formos dugne tolygiai paskleidžiam nestorą sluoksnį Bolognese padažo.
Sudedam sluoksnį lazanijos lakštų.
Tolygiai aptepam bešamelio padažo sluoksniu.
Tolygiai paskleidžiam sluoksnį Bolognese padažo.
Sudedam sluoksnį lazanijos lakštų.
Tolygiai aptepam bešamelio padažo sluoksniu.
ir t.t.
Viską užbaigiam Bolognese padažu.
Kepimo formą uždengiam maistine plėvele. Leidžiam pastovėti 2 val. kambario temperatūroje arba 12 val. šaldytuve, kad lakštai persigertų padažu.
Nuimam plėvelę. Formą sandariai apvyniojam aliuminio folija.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui.
Įstatom lazaniją ir kepam 15-25min. 220C laipsnių temperatūroje.
Traukiam lauk. Nuimam aliuminio foliją. Lazaniją gausiai apibarstom tarkuotu sūriu.
Grąžinam į kepsninę ir kepam dar 5 minutes, kad sūris ištirptų.
Traukiam lauk ir pateikiam su švž. baziliko lapeliais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/301056982096083