Print Options:

Empanados

Empanados
Porcijos 8
Ką panaudojam?
    Tešlai panaudojam
  • 6 cup Miltai
  • 1 tsp Miltai
  • 250 ml Sviestas
  • 2 pcs Kiaušiniai
  • Vanduo (0.5-1 stiklinė)
  • Ką panaudojam įdarui
  • Čili dribsniai (įvairių rūšių čili, chalopa, kajeno pipirai. Pagal norimą aštrumą.)
  • Piri-piri pipirai (keletą)
  • 6 clove Česnakai
  • 2 tsp Kumino prieskoniai
  • 1 tsp Cinamono prieskoniai
  • 2 tbsp Paprikos prieskoniai
  • 0.5 tsp Muskato riešuto prieskoniai
  • 2 tsp Raudonėlio prieskoniai
  • 2 tsp Čiobrelio prieskoniai
  • 60 ml Actas
  • 1 tbsp Aliejus
  • 1 tbsp Sviestas
  • 0.5 tbsp Raudonieji svogūnai
  • 1 pcs Bulvės
  • Druska
  • 0.25 tsp Švž. malti pipirai
  • 120 ml Piquilo paprikos
  • 3 tbsp Švž. Petražolės
  • 60 ml Ryžių actas
  • 850 g Malta kiauliena
  • Kiaušiniai
Kaip gaminam?
  1. Gaminam tešlą

    Sumaišom miltus su druska.
    Sudedam ir lėtai įmaišom sviestą.
    Sudedam kiaušinį ir viską maišom po truputį pildami vandenį, kol tešla taps tąsi, bet nelips prie rankų.
    Tešlą iškočiojam ir supjaustom apskritimais.

  2. Pasiruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Mėsą sumalam. Svogūnus, Švž. Petražoles ir Piquilo paprikas supjaustom smulkiai. Bulves supjaustom mažais kubeliais. Džiovintus čili pamerkiam karštam vandenyje ir leidžiam 5 minutes pamirkti.

  3. Pasiruošiam ingredientus 2Pasiruošiam ingredientus 2

    Džiovintus čiliukus traukiam iš vandens su beriam į blenderį. Įpilam porą šaukštų vandens nuo mirkusių paprikų. Į blenderį taip pat suberiam 1 a.š. druskos, česnakus, kumino prieskonius, cinamono prieskonius, paprikos prieskonius, muskato riešuto prieskonius, raudonėlio prieskonius, čiobrelio prieskonius, actą, čipotle ir sublenderiuojam į vientisą masę.
    Dideliam inde sumaišom maltą kiaulieną su blenderiuotu mišiniu į vientisą masę. Paliekam marinuotis kambario temperatūroje 30min. ar ilgiau.

  4. Apkepam svogūnus

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus ir ištirpdom sviestą. Sudedam smulkiai pjaustytus svogūnus. Pamaišydami kepam kol karamelizuosis.

  5. Sudedam bulvesSudedam bulves

    Suberiam bulves. Pagardinam 1 a.š. druskos ir švž. maltais pipirais.

  6. Apkepam mėsąApkepam mėsą

    Ant viršaus sudedam ir paskirstom mėsos mišinį. Paliekam keletą minučių, kad riebalai pradėtų tirpti ir gertis į karamelizuotus svogūnus ir bulves. Išmaišom viską suardydami faršą, maišydami apkepam kol drėgmė išgaruos.

  7. Apkepam su paprikom

    Sudedam Piquilo paprikas. Išmaišom. Truputį pakepam. Supilam ryžių actą. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta. Truputį pamaišydami dar pakepam. Sudedam petražoles. Išmaišom. Traukiam lauk.

  8. Gaminam Empanadas

    Kiaušinius išplakam. Į kiekvieno tešlos apskritimo vidurį dedam 1.5 v.š. pasigaminto įdaro. Paliekam kraštą užsandarinimui kurį patepam kiaušinio plakiniu. Perlenkiam per pusę.
    Užspaudžiam kraštą. Krašto viršų aptepam kiaušiniu ir sukdami užlankstom kasele ir užspaudžiam.

  9. Gruzdinam Empanadas

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę ir įpilam nemažai aliejaus.
    Gruzdinam empanadas iš abiejų pusių aliejuje dalimis apie 180C laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus ir taps traškios.

  10. Pateikiam ir ragaujamEmpanados

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/186682570200192

Raktažodžiai: empanada, empanados
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/empanados/