Print Options:

Ėrienos Lagman Troškinys

Ėrienos Lagman troškinys
Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 100 mins Bendras Laikas: 2 hrs 10 mins
Porcijos 4
Description

Ėrienos Lagman troškinys 😋

Ką panaudojam?
  • 150 g Kurdiukas/avienos riebalai arba aliejus
  • 1.2 kg Ėrienos kumpis
  • 600 g Svogūnai
  • 3 pcs Morkos
  • 700 g Pomidorai
  • 3 pcs Paprikos (2 raudonos +1 geltona)
  • 3 clove Česnakai
  • 1 pcs Baklažanai
  • Druska
  • Pipirai
  • 0.5 tsp Plov.lt Kumino sėklos
  • 2 tbsp Plov.lt LAGMAN prieskoniai
  • 2 tsp Paprikos prieskoniai
  • Makaronai (naminiai arba pirktiniai švieži)
  • Aštrus padažas
  • 1 pcs Čili pipirai
  • 5 clove Česnakai
  • Druska
  • 1 tsp Obuolių actas
  • 5 tbsp Alyvuogių aliejus
Kaip gaminam?
    Gaminam aštrų padažą
  1. Čili pipirą perpjaunam ir, jei nemėgstam aštriai, išimam sėklas. Arba ne 🔥🙂 Supjaustom smulkiai. Suberiam į indą. Išspaudžiam česnako skilteles. Užpilam šaukštelį obuolių acto, pora žiupsnelių druskos.
    Maksimaliai įkaitinam alyvuogių aliejų ir supilam į padažo ruošinį. Viską gerai išmaišom ir paliekam laukti Lagmano.

  2. Gaminam Lagmaną
  3. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Avienos kurdiuką supjaustom mažais kubeliais. Mėsą supjaustom juostelėmis. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Morkas ir paprikas supjaustom šiaudeliais. Pomidorus supjaustom kubeliais. Česnako skilteles sutraiškom su peilio plokštuma. Baklažaną supjaustom kubeliais.

  4. Apkepam mėsąApkepam mėsą

    Į kepsninę įstatom kazaną ir kol tiesioginėje kaitroje kaista kazanas suberiam ir ištirpdom avienos riebalų kubelius (kurdiuką). Spirgus išimam lauk ir išmetam. Palaukiam kol kazanas labai gerai įkais. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, po keletą minučių iš visų pusių apkepam mėsą.

  5. Apkepam mėsą su svogūnaisApkepam mėsą su svogūnais

    Grąžinam visą mėsą. Permaišom. Suberiam svogūnus. Pavartydami 5-7 minutes pakepam.

  6. Apkepam morkasApkepam morkas

    Suberiam morkas. Pavartydami 5-10 minučių pakepam.

  7. Troškinam daržovesTroškinam daržoves

    Suberiam Plov.lt LAGMAN prieskonius, tarp delnų sutrindami beriam kumino sėklas, paprikos miltelius, traiškytas česnako skilteles, padruskinam. Permaišom.
    Suberiam pomidorus ir baklažaną. Pamaišydami patroškinam apie 6-7 minutes.
    Suberiam paprikas. Maišydami patroškinam apie 5 minutes.

  8. Troškinam LagmanąTroškinam Lagmaną

    Užpilam verdančiu vandeniu, kad vos vos dengtų kazano turinį. Kazaną uždengiam, kepsninės sklendes paliekam tik minimaliai atidarytas ir troškinam apie 30-40 minučių. Prieš galą paragaujam. Padruskinam ir papipirinam. Išmaišom.

  9. Kol Lagmanas troškinasi pasigaminam makaronus
  10. Puode užverdam vandenį. Kiekis pagal principą: 100g makaronų = 1 litras vandens = 10g druskos.
    Suberiam makaronus ir verdam 3-5 minutes.
    Supilam makaronus į kiaurapuodį ir perplaunam šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Atidedam į šalį ir paliekam laukti Lagmano.

  11. Užbaigiam patiekalą
  12. Pateikiam ir ragaujam!

    Į dubenėlį dedam makaronus, ant viršaus Lagmaną ir užpilam trupučiu naminio aštraus padažo. Užbarstom žalumynais.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/165426792325770

Raktažodžiai: ėriena,aviena,lagman,troškinys
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/erienos-lagman-troskinys/