Ėrienos Lagman troškinys 😋
Čili pipirą perpjaunam ir, jei nemėgstam aštriai, išimam sėklas. Arba ne 🔥🙂 Supjaustom smulkiai. Suberiam į indą. Išspaudžiam česnako skilteles. Užpilam šaukštelį obuolių acto, pora žiupsnelių druskos.
Maksimaliai įkaitinam alyvuogių aliejų ir supilam į padažo ruošinį. Viską gerai išmaišom ir paliekam laukti Lagmano.
Avienos kurdiuką supjaustom mažais kubeliais. Mėsą supjaustom juostelėmis. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Morkas ir paprikas supjaustom šiaudeliais. Pomidorus supjaustom kubeliais. Česnako skilteles sutraiškom su peilio plokštuma. Baklažaną supjaustom kubeliais.
Į kepsninę įstatom kazaną ir kol tiesioginėje kaitroje kaista kazanas suberiam ir ištirpdom avienos riebalų kubelius (kurdiuką). Spirgus išimam lauk ir išmetam. Palaukiam kol kazanas labai gerai įkais. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, po keletą minučių iš visų pusių apkepam mėsą.
Grąžinam visą mėsą. Permaišom. Suberiam svogūnus. Pavartydami 5-7 minutes pakepam.
Suberiam morkas. Pavartydami 5-10 minučių pakepam.
Suberiam Plov.lt LAGMAN prieskonius, tarp delnų sutrindami beriam kumino sėklas, paprikos miltelius, traiškytas česnako skilteles, padruskinam. Permaišom.
Suberiam pomidorus ir baklažaną. Pamaišydami patroškinam apie 6-7 minutes.
Suberiam paprikas. Maišydami patroškinam apie 5 minutes.
Užpilam verdančiu vandeniu, kad vos vos dengtų kazano turinį. Kazaną uždengiam, kepsninės sklendes paliekam tik minimaliai atidarytas ir troškinam apie 30-40 minučių. Prieš galą paragaujam. Padruskinam ir papipirinam. Išmaišom.
Puode užverdam vandenį. Kiekis pagal principą: 100g makaronų = 1 litras vandens = 10g druskos.
Suberiam makaronus ir verdam 3-5 minutes.
Supilam makaronus į kiaurapuodį ir perplaunam šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Atidedam į šalį ir paliekam laukti Lagmano.
Į dubenėlį dedam makaronus, ant viršaus Lagmaną ir užpilam trupučiu naminio aštraus padažo. Užbarstom žalumynais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/165426792325770