Sklinda gandai, kad ėriukas 🐑 ganėsi beribėse žaliose Naujosios Zelandijos pievose 🌱, gėrė tirpstančio pietų alpių sniego vandenį 💧, kvėpavo tyru kalnų oru ☁️
Galbūt todėl, Naujosios Zelandijos ėriena laikoma geriausia pasaulyje 🥇
Burnoj tirpstantys, skonio ir kvapo receptorius užburiantys ėriuko kulniukai apkepti, ištroškinti raudoname vyne su svogūnais, pomidorais, morkomis ir bulvių košė su Gorgonzolos pelėsiniu sūriu 🥰🤤
Ir aš tirpstu... 😊
Salierą, svogūnus, česnakus ir morkas supjaustom smulkiai.
Kulniukus pagardinam druska ir pipirais.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
Įstatom kazaną. Įpilam truputį aliejaus. Kulniukus iš visų pusių apkepam kol apskrus. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Suberiam svogūnus ir česnakus. Pamaišydami apkepam kol svogūnai taps truputį permatomi.
Suberiam morkas ir salierus. Išmaišom. Pamaišydami 5 minutes apkepam, kad atsiskleistų morkos saldumas ir salieras suminkštėtų.
Sudedam konservuotus pomidorus, vyną, sudedam pomidorų pastą, supilam sultinį.
Pamerkiam švž. čiobrelio pundelį ir lauro lapelius. Jei reikia, pomidorus sutraiškom.
Panardinam apkeptus kulniukus, kad pilnai pasinertų.
Užverdam. Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 2 val.
Mėsą išimam ir atidedam į šalį. Padažą perkošiam per tinklelį.
Skystą padažą supilam atgal į kazaną. Kaitinam padažą kol tūris sumažės dvigubai ir sutirštės.
Pateikiam kulniukus su bulvių koše paruošta su pelėsiniu sūriu, viską gausiai apšlakstydami padažu 😍
Skanaus! 😊
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/