Galetės įdarytos Ricotta Sūriu, kumpiu ir Pomidorais Iškeptos Forneza Krosnyje
Aprašymas
Galetės įdarytos Ricotta Sūriu, kumpiu ir Pomidorais Iškeptos Forneza Krosnyje
Ką panaudojam?
Įdaras
Kaip gaminam?
-
Paruošiam tešlą
Dideliame inde sumaišom miltus, druską, raudonėlio prieskonius ir cukrų. Sudedam šaltą sviestą rankom ardydami kad tešloje liktų maži sviesto gabaliukai. Supilam 4 v. š. šalto vandens ir actą. Išmaišom.Minkydami vis dadedam po 1-2 v.š. vandens, kol tešla taps nesausa, o paspaudus su delnu liks vientisa. Tešla turi gautis drėgna ir vientisa, laikanti formą, bet ne limpanti. -
Suformuojam blynelius
Iš tešlos suformuojam plonus diskus. Uždengiam maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą bent jau 2 val.
-
Pasiruošiam kitus ingredientus
Česnakų skilteles supjaustom išilgais griežinėliais. Nuo čiobrelių nuskabom lapelius.Pomidorus supjaustom griežinėliais. išdėliojam ant popierinio rankšluoščio. Pagardinam druska ir paliekam 10min. pagulėti. Gerai nusausinam su popieriniu rankščluoščiu.Pomidorų griežinėlius apšlakstom alyvuogių aliejumi, čiobrelių lapeliais, pagardinam druska ir pipirais. -
Paskirstom sūrį ir išdėliojam kumpį
Tešlos blynelius išimam iš šaldytuvo. Maistinėj plėvelėje 5-10 min. paliekam kambario temperatūroje. Išimam iš plėvelės.Tolygiai paskirstom Ricotta sūrį palikdami kraštą užlenkimui. Išdėliojam kumpį ir pomidorų griežinėlius, čensakus. -
Suformuojam galetes
Kraštus užlenkiam ant pomidorų ir kumpio. Kur reikia sujungiam.Kraštus aptepam kiaušinio plakiniu ir apibarstom druskos dribsniais. Dedam į šaldytuvą dar 15min. kad tešla sutvirtėtų. -
Kepam Galetes
Forneza paruošiame kepimui 300-350C temperatūroje. Palaukiam 15-20min. kad kepimo akmuo pilnai įkaistų, tada tešla nelips ir būs galima sukinėti.Sumažinam ugnį iki minimumo. Kepam galetes toliau nuo ugnies vis pasukdami, kad tolygiai iškeptų iki kol atrodys iškepę. -
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam apibarstydami baziliko lapeliais.Skanaus!
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/