Sriuba virs trumpai, todėl jautieną renkamės minkštesnę (nugarinę, išpjovą ar pan.).
Jautiena supjaustom plonais, nedideliais, vieno kąsnio griežinėliais. Apšlakstom aliejumi. Išmaišom. Svogūną ir morką supjaustom smulkiai. Pomidorą perpjaunam į keturias dalis. Išimam skystą vidų palikdami tik išorę. Skystą vidų išmetam, o pomidoro išorę supjaustom kubeliais. Česnakus ir svogūnų laiškus supjaustom smulkiai.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui įstatom ir įkaitinam kazaną. Aliejaus nepilam. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, iš visų pusių, apkepam jautienos juosteles kol apskrus. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Į kazaną įpilam truputį aliejaus. Kazanas turi būti gerai įkaitęs. Suberiam smulkiai pjaustytą svogūną, morką ir pomidoro kubelius. Pamaišydami apkepam.
Į kazaną grąžinam mėsą. Įdedam gerą šaukštą adžikos. Supilam sojų padažą. Išmaišom. Suberiam cukrų. Išmaišom. Pastoviai maišydami viską keletą minučių apkepam.
Įpilam verdantį vandenį. Įmetam gvazdikėlį. Atplėšiam ir įdedam keletą nedidelių Nori lapelio skiltelių. Paliekam 10-15 min. pavirti. Paragaujam, jei reikia pagardinam druska.
Kol sriuba verda paruošiam ryžių makaronus pagal instrukciją nurodytą ant pakelio (užpilam verdančiu vandeniu ir paliekam pamirkti 10min). Nupilam vandenį.
Kazaną išimam. Suberiam paruoštus ryžių makaronus. Išmaišom. Paliekam minutę, kitą pašilti.
Pateikiam užbarstydami smulkintų česnakų ir svogūnų laiškų.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/214970757371373