Grill Lašiša Kreminiame Padaže
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Lašišos file iš abiejų pusių nusausinam ir apšlakstom aliejumi, pagardinam druska ir pipirais. Česnaką sutraiškom ir supjaustom smulkiai. Pusę pomidoriukų perpjaunam per pusę, o kitą pusę paliekam pilnus. Švž. baziliką supjaustom stambiai.
-
Apkepam lašišą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus groteles. Įkaitinam iki 200C temperatūros. Groteles patepam aliejumi.
Ant įkaitusių grotelių sudedam lašišos gabaliukus oda į apačią. Kepam apie 3 minutes. Kai apačia apskurs - atsargiai apverčiam. Ir kepam dar 2-3min. Neperkepam! Traukiam lauk ir atidedam šiltai. -
Gaminam kreminį padažą
Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įpilam šlakelį aliejaus ir ištirpdom sviestą. Suberiam česnakus. Pastoviai maišydami 1-2 min. pakepam kol pasklis kvapas. Suberiam pomidoriukus ir pamaišydami pakepam apie 2-3 min.
Supilam grietinėlę, įberiam 1.5 a.š. druskos, baziliko prieskonius, kajeno pipirus ir pagardinam švž. maltais pipirais. Užverdam ir leidžiam pavirti 2-4 minutes.
Supilam tarkuotą Parmezano sūrį, švž. špinatus. Permaišom. Pamaišydami paverdam kol padažas truputį sutirštės. -
Sudedam lašišą
Suberiam didesnę dalį švž. bazilikų. Sudedam lašišą. Apšlakstom padažu ir palaukiam kol sušils.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam apibarstydami likusiu švž. baziliku.
Skanaus!
...
Daugiau fotografijų surasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/117128330488950