Grill Lašiša Kreminiame Padaže

Grill Lašiša kreminiame padaže pinit View Gallery 4 photos

Grill Lašiša Kreminiame Padaže

Pasiruošimo Laikas 10 mins Gaminimo Laikas 20 mins Bendras Laikas 30 mins
Porcijos: 2

Ką panaudojam?

Kaip gaminam?

  1. Paruošiam ingredientus

    Lašišos file iš abiejų pusių nusausinam ir apšlakstom aliejumi, pagardinam druska ir pipirais. Česnaką sutraiškom ir supjaustom smulkiai. Pusę pomidoriukų perpjaunam per pusę, o kitą pusę paliekam pilnus. Švž. baziliką supjaustom stambiai.

  2. Apkepam lašišą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus groteles. Įkaitinam iki 200C temperatūros. Groteles patepam aliejumi.
    Ant įkaitusių grotelių sudedam lašišos gabaliukus oda į apačią. Kepam apie 3 minutes. Kai apačia apskurs - atsargiai apverčiam. Ir kepam dar 2-3min. Neperkepam! Traukiam lauk ir atidedam šiltai.

  3. Gaminam kreminį padažą

    Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įpilam šlakelį aliejaus ir ištirpdom sviestą. Suberiam česnakus. Pastoviai maišydami 1-2 min. pakepam kol pasklis kvapas. Suberiam pomidoriukus ir pamaišydami pakepam apie 2-3 min.
    Supilam grietinėlę, įberiam 1.5 a.š. druskos, baziliko prieskonius, kajeno pipirus ir pagardinam švž. maltais pipirais. Užverdam ir leidžiam pavirti 2-4 minutes.
    Supilam tarkuotą Parmezano sūrį, švž. špinatus. Permaišom. Pamaišydami paverdam kol padažas truputį sutirštės.

  4. Sudedam lašišą

    Suberiam didesnę dalį švž. bazilikų. Sudedam lašišą. Apšlakstom padažu ir palaukiam kol sušils.

     

  5. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam apibarstydami likusiu švž. baziliku.

    Skanaus!

...

Daugiau fotografijų surasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/117128330488950

Raktažodžiai: žuvis,lašiša,receptas,grill

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *