Lašišos file iš abiejų pusių nusausinam ir apšlakstom aliejumi, pagardinam druska ir pipirais. Česnaką sutraiškom ir supjaustom smulkiai. Pusę pomidoriukų perpjaunam per pusę, o kitą pusę paliekam pilnus. Švž. baziliką supjaustom stambiai.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus groteles. Įkaitinam iki 200C temperatūros. Groteles patepam aliejumi.
Ant įkaitusių grotelių sudedam lašišos gabaliukus oda į apačią. Kepam apie 3 minutes. Kai apačia apskurs - atsargiai apverčiam. Ir kepam dar 2-3min. Neperkepam! Traukiam lauk ir atidedam šiltai.
Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įpilam šlakelį aliejaus ir ištirpdom sviestą. Suberiam česnakus. Pastoviai maišydami 1-2 min. pakepam kol pasklis kvapas. Suberiam pomidoriukus ir pamaišydami pakepam apie 2-3 min.
Supilam grietinėlę, įberiam 1.5 a.š. druskos, baziliko prieskonius, kajeno pipirus ir pagardinam švž. maltais pipirais. Užverdam ir leidžiam pavirti 2-4 minutes.
Supilam tarkuotą Parmezano sūrį, švž. špinatus. Permaišom. Pamaišydami paverdam kol padažas truputį sutirštės.
Suberiam didesnę dalį švž. bazilikų. Sudedam lašišą. Apšlakstom padažu ir palaukiam kol sušils.
Pateikiam apibarstydami likusiu švž. baziliku.
Skanaus!
Daugiau fotografijų surasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/117128330488950