Jei reikia nuo šoninės nupjaunam odą. Jos neprireiks.
Šoninė supjaustom šiaudeliais.
Svogūnus supjaustom ketvirtažiedžiais.
Sūrį sutarkuojam.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam ir gerai įkaitinam aliejų.
Suberiam pievagrybius. Pamaišydami apkepam kol visa iš grybų išsiskyrusi drėgmė išgaruos ir grybais pradės rusti.
Suberiam šoninę. Išmaišom. Pamaišydami pakepam, kol šoninė patirps ir išskirs riebalus.
Suberiam svogūnus. Išmaišom. Apatinę oro sklendę uždarom. Pamaišydami kepam kol svogūnai taps minkšti ir permatomi.
Paragaujam. Priklausomai nuo šoninės sūrumo pagardinam druska. Pagardinam pipirais. Įberiam truputį čili pipirų prieskonių. Išmaišom. Pamaišydami pakepam kol skoniai pradės draugauti. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Bulves nulupam, supjaustom kubeliais. Išverdam sūdytame vandenyje. Vandenį nupilam.
Į bulves sudedam sviestą. Sugrūdžiam į bulvių košę karts nuo karto pildami verdantį pieną.
Puodą pastatom ant mažiausios kaitros. Suberiam tarkuotą sūrį. Gerai viską išmaišom kol sūris pilnai ištirps ir gausis vientisa masė.
Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Į keramines kepimo formas sudedam ir tolygiai paskirstom įdarą.
Ant viršaus sudedam ir tolygiai paskirstom bulvių košę, kad viską uždengtų.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Sudedam kepimo formas ir netiesioginėje kaitroje kepam 20-30 min. kol viršus parus ir truputį paskrus.
Traukiam lauk ir ragaujam!
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT