Jambalaya receptas. Šis patiekalas kilęs iš JAV, Luizianos, Naujojo Orleano kurį sudaro ryžiai, dviejų rūšių dešrelės, krevetės ir viską sujungia skanus padažas.
Svogūnus ir papriką supjaustom kubeliais. Česnakus ir čili pipirą supjaustom smulkiai. Dešreles supjaustom griežinėliais. Parūkytą dešrą supjaustom pusžiedžiais.
Ketaus keptuvėje truputį įkaitinam aliejų. Suberiam svogūnus, česnakus, papriką. čili pipirą. Pamaišydami apkepam 5-6 minutes.
Suberiam dešreles. Pamaišydami pakepam 4-5 minutes.
Palaukiam kol temperatūra truputį pakils. Suberiam sausus, neplautus ryžius. Pamaišydami pakepam 2-3 minutes. Suberiam paprikos prieskonius, čiobrelį, kalendrą, baziliką, raudonėlį. Pagardinam druska. Išmaišom.
Inde sumaišom 100ml vandens su trintais pomidorais. Supilam į keptuvę. Skystis turi viską lengvai padengti. Jei trūksta dapilam vandens. Suberiam cukrų. Išmaišom. Išlyginiam paviršių, kad vanduo dengtų visus ingredientus. Sumažinam kaitrą uždarydami visas kepsninės sklendes. Uždengiam keptuvę ir uždarytoje kepsninėje paliekam troškintis apie 20min.
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/109823124552804