Svogūnus supjaustom smulkiai. Bulves nulupam ir supjaustom mažais kubeliais. Česnakus supjaustom smulkiai. Sūri sutarkuojam. Konservuotus jalapenus supjaustom gabaliukais.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Ant iešmo sumauname pomidorus ir truputį pakepiname tiesioginėje kaitroje. Pomidorus supjaustom smulkiai. Atidedam į šalį.
Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įkaitinam truputį aliejaus. Sudedam maltą jautieną ir svogūnus. Maišydami ir ardome mėsa. Suberiam 0.5-1 a.š. čili prieskonių, 2 a.š. kumino prieskonių, pagardinam druska ir švž. maltais pipirais. Išmaišom.
Pamaišydami kepam. Kai mėsa beveik iškeps, suberiam česnakus. Išmaišom. Dar 1-2 minutes pakepam. Paragaujam ar ko netrūksta. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Į kepsninė įstatom Grandfeu ketaus puodą. Sudedam pagrilintus pjaustytus pomidorus kartu su išsiskyrusiomis sultimis, bulves, jalapenus, 0.5-1 a.š. čili prieskonių, 2 a.š. kumino prieskonių. Supilam vandenį. Pagardinam druska ir švž. maltais pipirais. Viską gerai išmaišom.
Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Neaukštoje kaitroje verdam apie 20 min. arba kol bulvės taps minkštos.
Į puodą sudedam apkeptą mėsą su svogūnais. Išmaišom. Užbarstom tarkuotu Čederiu. Puodą uždengiam. Leidžiam minutę kitą pasikaitinti kol mėsa sušils ir sūris ištirps.
Pateikiam tortilijose apibarstydami švž. kalendra.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/369737661894681