Sultingas ir labai skanus jautienos - bekono suktinukas pakeptas grilyje, įdarytas sūriu, marinuotais jelapenais ir alyvuogėm.
Paragaujam šoninės juosteles, kad nustatytume sūrumą ir nuspręstume kiek druskos dėti į maltą jautieną. Alyvuoges ir jelapenus supjaustom plonais griežinėliais.
Maltą jautieną pagardinam druska (kiek, sprendžiam pagal šoninės sūrumą, kad nebūtų per sūru) ir švž. maltais j. pipirais, suberiam paprikos prieskonius, čiobrelio prieskonius, česnako granules. Viską gerai išmaišom.
Patiesiam storą dvigubą aliuminio foliją. Ant folijos dviem sluoksniais suguldom šoninės juosteles, kad kraštu truputį viena ant kitos užsidėtų.
Dalimis imam maltą jautieną ir tolygiai paskirstom ant šoninės juostelių pakloto. Vieną kraštą paliekam nepadengtą malta jautiena per 2-3 cm.
Sudedam plonai pjaustyto sūrio sluoksnį lakštelių kraštus truputį uždedant vieną ant kito. Priekyje ir gale truputį paliekam tarpelius.
Per vidurį, skersai, sudėliojam juostą iš pjaustytų alyvuogių ir marinuotų jelapenų.
Atsargiai, pradėdami nuo krašto kur nepalikome tarpo, standžiai vyniojam į suktinį, panašiai kaip suši. Sukant kraštus užlenkiam. Paspausdami suformuojam suktinį, kad malta jautiena pasiskirstytų tolygiai. Viršų aptepam mėgstamu BBQ padažu.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Dedam suktinį ant grotelių ir kepam 15-20 min. Apverčiam. Aptepam BBQ padažu vietas kur pirmą kartą nebuvo aptepta. Kepam dar 15-20min.
Skanaus!
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/113387000863083