Jautieną supjaustom vieno kąsnio gabaliukais, užpilam aliejumi, išmaišom. Svogūnus supjaustom stambiais kubeliais. Papriką supjaustom kubeliais. Čili pipirą supjaustom griežinėliais. Kreivabūdes supjaustom stambesniais gabaliukais.
Į kepsninę statom ir gerai įkaitinam kazaną. Aliejaus nepilam, nes mėsa jau sumaišyta su aliejumi. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam mėsą, kad taptų gražiai apskrudus. Traukiam lauk. Atidedam į šoną.
Aliejaus nepilam. Suberiam svogūnus. Ir pamaišydami aukštoje temperatūroje keletą minučių apkepam, kad būtų apskrudęs ir truputį karamelizuotūsi. Traukiam lauk. Atidedam į šoną.
Aliejaus nepilam. Suberiam papriką ir čili pipirą. Pamaišydami keletą minučių pakepam, kad krašteliai net truputį padegtų. Traukiam lauk. Atidedam į šoną.
Šį kartą įpilam truputį aliejaus. Suberiam kreivabūdes. Aukštoje temperatūroje pamaišydami pakepam kol išgaruos vanduo ir apskrus.
Į kazaną grąžinam mėsą, svogūnus,papriką su čili pipirais. Viską užpilam pomidorų sultimis. Įpilam BBQ padažo. Išmaišom.
Įpilam verdančio vandens, kad vos viską apsemtų. Papipirinam, padruskinam, suberiam kalendrą, suberiam cukrų. Išmaišom. Panardinam lauro lapelius. Įpilam truputį Srirachia padažo. Leidžiam užvirti.
Paragaujam. Jei reikia dar padruskinam ar papipirinam. Jei per rūgštu, įdedam cukraus. Jei trūksta aštrumo dar įpilam Srirachia padažo. Išmaišom.
Kazaną uždengiam dangčiu, uždengiam kepsninę ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam apie 80 min. Tarpuose permaišom, patikrinam ar netrūksta vandens. Jei reikia dapilam.
Išspaudžiam ir sudedam česnaką. Suberiam konservuotas pupeles. Be skysčio suberiam kukurūzus. Išspaudžiam laimo sultis. Permaišom. Paragaujam ar nieko netrūksta.
Uždarom kepsninę ir žemoje kaitroje paliekam dar apie 30min. Jei per daug skysčio, tai kazaną paliekam neuždengtą, kad perteklius nugaruotų.
Pateikiam apibarstydami smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/147607777441005