Apskrudinta, įvyniota į kepimo popierių ir aliuminio foliją . 4 valandas kepta Low&Slow būdu su kaulų čiulpų mėsiniu padažu 😊
Pievagrybius supjaustom griežinėliais. Česnako skilteles supjaustom storais griežinėliais.
Jautienos kulninės gabaliukus iš abiejų pusių apšlakstom trupučiu aliejaus ir pagardinam druska ir pipirais. Lengvai pamasažuojam.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įkaitinam groteles. Dedam mėsą ir tiesioginėje kaitroje paskrudinam iš abiejų pusių po keletą minučių. Traukiam lauk.
Į kepsninę įdedam deflektorių ir laukiam kol temperatūra stabilizuosis 120C.
Kol kaista kepsninė paruošiame kulninės kepsnelius:
Įmam gabalą kepimo popieriaus. Ant jo dedam apskrudintą kulninės kepsnį. Ant viršaus sudedam pievagrybių griežinėlius, šakelę rozmarino ir šakelę čiobrelio. Užbarstom česnako griežinėlus. Ant viršaus dar truputį užbarstom druskos ir pagardinam pipirais. Uždedam gabaliuką sviesto. Kepimo popierių atsargiai užlankstom ir viską uždarom. Kepsnį popieriuje dar sandariai įvyniojam į aliuminio foliją. Tokią operaciją pakartojam su visais kepsniais.
Įvyniotus kepsnius dedam į kepsninę sviestu į viršų ir kepam 120C laipsnių temperatūroje 3-4 valandas.
Tuo pačiu iškepam ir bulves.
Traukiam lauk. Išpakuojam. Išimam kaulą. Čiobrelių šakeles išmetam.
Būtinas žingsnis: pasigaminam mėsinį padažą: Į indelį supilam kepimo popieriuje susikaupusias sultis su ištirpusiu sviestu, iš kaulo išimam kaulo čiulpus. Sudedam kartu su kepsniais keptus pievagrybius, česnakus. Įdedam truputį kečupo. Įpilam truputį Sriracha padažo. Sutrinam, išmaišom iki vientiso padažo.
Pateikiam kepsnius su kartu keptomis bulvėmis ir būtinai gausiai aptepam pasigamintu mėsiniu padažu, kuris kepsniui suteiks ryškaus mėsos skonio ir reikiamo mėsos struktūros švelnumo.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/336416375226810