Nors mėsą pirkom pačią paprasčiausią, nebrandintą - šviežius jautienos šonkaulius iš turgaus, bet labai gerai, skaniai apskrudo ir po to pilnai išsitroškino ✅
Mėsa skaniai pjovėsi ir nėrėsi nuo kaulo 😋 O dar tas padažiukas... 🤤
Nuo šonkaulių nulupam plėves ir supjaustom po vieną šonkaulį. Nuplaunam po šaltu vandeniu ir pilnai, su popieriniu rankšluoščiu sausai išdžiovinam. Užbarstom miltais ir viską gerai išmaišom, kad visi gabaliukai iš visų pusių pasidengtų miltais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Čili pipirą supjaustom žiedais. Česnaką supjaustom smulkiai. Jei naudojam piri-piri, tai straiškom arba sumalam.
Į kepsninę įstatom kazaną ir tiesioginėje kaitroje gerai įkaitinam aliejų. Dalimis, kad neatšaltų aliejus, iš visų pusių apkepam jautienos šonkaulius kol gražiai apskrus. Išimam. Atidedam į šalį.
Jei liko per daug aliejaus tai nupilam. Suberiam svogūnus. Pamaišydami 4-5 min. apkepam kol suminkštės ir pagels. Suberiam šonkaulius. Suberiam maltą kuminą, 1 a.š. druskos, j. pipirus, piri-piri arba čili dribsnius. Išmaišom.
Karts nuo karto pamaišydami, keletą minučių pakepam. Supilam alų. Supilam trintus pomidorus. Įpilam BBQ padažo. Viską gerai išmaišom. Jei skystis nepilnai dengia mėsą, tai įpilam truputį verdančio vandens, bet ne per daug, kad vos vos dengtų mėsą. Viską išmaišom ir šonkaulius išlyginam, kad pilnai pasinertų. Uždarom kazaną. Uždarom kepsninę ir abi oro sklendes paliekam atviras minimaliai. Viską troškiname apie 1 val. Tarpe patikrinam ar netrūksta vandens. Jei reikia, galima truputį įpilti, bet ne per daug.
Atidengiam kazaną, suberiam čili pipirą ir česnakus. Išmaišom. Paragaujam. Jei reikia - dar padruskinam. Dangčio nebedengiam. Patroškinam 10-15 min. atvirą, kol vanduo nugaruos ir padažas sutirštės.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/150970000438116