Jautienos Šonkauliai Troškinti Vyne Su Bulvėmis Kazane
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Pasiruošiam ingredientus
Jautienos šonkaulius iš visų pusių nusausinam su popieriniu rankšluoščiu. Supjaustom po vieną šonkaulį.
Iš visų pusių aptepam aliejumi. Iš visų pusių pagardinam druska ir pipirais.
Svogūnus supjaustom kubais. Česnako skilteles nulupam ir su plokščiąja peilio puse sutraiškom.
Morkas, salierus ir porus supjaustom griežinėliais. Bulvytes nuplaunam. -
Apkepam šonkaulius
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną.
Įkaitinam truputį aliejaus. Iš visų pusių apskrudinam šonkaulius. Traukiam lauk. -
Apkepam svogūnus ir česnakus
į kazaną įdedam ir ištripdom gabaliuką sviesto.
Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam kol pagels.
Suberiam česnakų skilteles. Pamaišydami minutę kitą apkepam kol pradės sklisti aromatas. -
Apkepam salierus, porus ir morkas
Suberiam salierus, porus ir morkas. Pamaišydami apkepam.
-
Troškinam šonkaulius
Supilam vyną. Suberiam paprikos prieskoniais, raudonėlio prieskonius, čiobrelio prieskonius ir čili dribsnius.
Pagardinam druska ir pipirais. Sudedam pomidorų pastą ir garstyčias. Viską išmaišom.
Sudedam šonkaulius. Užpilam karšto vandens tiek, kad pilnai apsemtų šonkaulius.
Sudedam lauro lapelius ir kvapniuosius pipirus žirneliais. Palaukiam kol pradės virti.
Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam viską 1.5-2 val. Tarpuose patikrinam ir jei reikia dapilam vandens. Paragaujam ar ko netrūksta. -
Išverdam bulves
Sudedam bulvytes taip, kad pilnai pasinertų į padažą.
Puodą uždengiam ir troškinam dar 20-40 min. kol bulvės taps minkštos. -
Pateikiam ir ragaujam!
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT