Jautienos šonkaulius iš visų pusių nusausinam su popieriniu rankšluoščiu. Supjaustom po vieną šonkaulį.
Iš visų pusių aptepam aliejumi. Iš visų pusių pagardinam druska ir pipirais.
Svogūnus supjaustom kubais. Česnako skilteles nulupam ir su plokščiąja peilio puse sutraiškom.
Morkas, salierus ir porus supjaustom griežinėliais. Bulvytes nuplaunam.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną.
Įkaitinam truputį aliejaus. Iš visų pusių apskrudinam šonkaulius. Traukiam lauk.
į kazaną įdedam ir ištripdom gabaliuką sviesto.
Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam kol pagels.
Suberiam česnakų skilteles. Pamaišydami minutę kitą apkepam kol pradės sklisti aromatas.
Suberiam salierus, porus ir morkas. Pamaišydami apkepam.
Supilam vyną. Suberiam paprikos prieskoniais, raudonėlio prieskonius, čiobrelio prieskonius ir čili dribsnius.
Pagardinam druska ir pipirais. Sudedam pomidorų pastą ir garstyčias. Viską išmaišom.
Sudedam šonkaulius. Užpilam karšto vandens tiek, kad pilnai apsemtų šonkaulius.
Sudedam lauro lapelius ir kvapniuosius pipirus žirneliais. Palaukiam kol pradės virti.
Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam viską 1.5-2 val. Tarpuose patikrinam ir jei reikia dapilam vandens. Paragaujam ar ko netrūksta.
Sudedam bulvytes taip, kad pilnai pasinertų į padažą.
Puodą uždengiam ir troškinam dar 20-40 min. kol bulvės taps minkštos.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT