Jūros Gėrybių Sriuba
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Jūros gėrybes atitirpinam ir išvalom. Perplaunam šaltu vandeniu.
Morkas sutarkuojam ant burokinės tarkos. Svogūnus supjaustom plonais pusžiedžiais. Saliero stiebus supjaustom griežinėliais. -
Apkepam daržoves
Kepsninę paruošiam tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam truputi aliejaus ir ištirpinam gabaliuką sviesto.
Suberiam morkas, svogūnus ir salierą. Pamaišydami apkepam kol pagels ir 2-3 kartus kiekis sumažės.
Suberiam krakmolą. Išmaišom. -
Verdam sriubą
Supilam grietinėlę, sultinį. Sudedam lauro lapelius, čiobrelį. Išmaišom.
Užverdam. Pamaišydami paverdam 10-15 min.
Pagardinam druska ir pipirais.
Ištraukiam čiobrelio šakeles ir lauro lapelius. Išmetam. -
Užbaigiam sriubą
Suberiam Parmezano sūrį. Išmaišom.
Sudedam visas jūros gėrybes. Pagal norimą sriubos kiekį ir skystumą įpilam verdančio vandens. Išmaišom.
Palaukiam kol užvirs. Svarbu! Užvirus verdam ne ilgiau 1-2 minutes. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska ar pipirais. -
Pateikiam ir ragaujam!
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/218664983668617