Jūros gėrybes atitirpinam ir išvalom. Perplaunam šaltu vandeniu.
Morkas sutarkuojam ant burokinės tarkos. Svogūnus supjaustom plonais pusžiedžiais. Saliero stiebus supjaustom griežinėliais.
Kepsninę paruošiam tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam truputi aliejaus ir ištirpinam gabaliuką sviesto.
Suberiam morkas, svogūnus ir salierą. Pamaišydami apkepam kol pagels ir 2-3 kartus kiekis sumažės.
Suberiam krakmolą. Išmaišom.
Supilam grietinėlę, sultinį. Sudedam lauro lapelius, čiobrelį. Išmaišom.
Užverdam. Pamaišydami paverdam 10-15 min.
Pagardinam druska ir pipirais.
Ištraukiam čiobrelio šakeles ir lauro lapelius. Išmetam.
Suberiam Parmezano sūrį. Išmaišom.
Sudedam visas jūros gėrybes. Pagal norimą sriubos kiekį ir skystumą įpilam verdančio vandens. Išmaišom.
Palaukiam kol užvirs. Svarbu! Užvirus verdam ne ilgiau 1-2 minutes. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska ar pipirais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/218664983668617