Švž. rozmarino lapelius ir česnakus supjaustom smulkiai.
Pasigaminam marinatą: apelsinus perpjaunam per pusę ir išspaudžiam sultis. Sultis sumaišom su viskiu (kad neužsidegtų keptuvėje). Į keptuvę supilam sulčių/viskio mišinį. Palaukiam kol užvirs ir alkoholis išgaruos ir truputį sutirštės. Traukiam lauk.
Suberiam smulkiai pjaustytus rozmarino lapelius ir česnakus, pipirus, druską, supilam krienus, medų. Viską gerai išmaišom iki vientisos masės.
Karkas įpjaustom. Dedam į storą, dvigubą aliuminio foliją. Užpilam marinatu ir gerai įtrinam, kad patektų į įpjovas ir visur kitur. Foliją sandariai užlankstom ir dedam į šaldytuvą marinuotis bent 24 val.
Pasiruošiam glazūrą: keptuvėje pakaitinam apelsinų sultis su medumi, kol truputį sutirštės.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 160C temperatūroje. Kepam karkas toje pačioje aliuminio folijoje apie 2-3 val. iki vidinės 66C temperatūros.
Traukiam lauk. Išimam iš folijos. Aptepam pasiruošta medaus-apelsinų glazūra.
Kepsninės temperatūra pakeliam iki 180C. Dedam karkas ir netiesioginėje kaitroje kepam dar 20min. kad gražiai apskrustų.
Pateikiam su keptomis bulvėmis pagardintomis krapais. 🤤
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/220585606809888