Svogūnus perpjaunam per pusę. Nuo rozmarino nuskabom lapelius. Šalaviją supjaustom smulkiai.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną su vandeniu. Palaukiam kol užvirs. Sudedam karkas. Palaukiam kol užvirs ir 5-10 minučių apverdam.
Karkas traukiam lauk. Nuplaunam. Nusausinam. Karkų odą iš visų pusių įpjaustom.
Vandenį iš kazano išpilam. Kazną išplaunam. Ištepam aliejumi.
Grąžinam į kepsninę, bet aliejaus nepilam.
Sudedam svogūnus ir česnako skilteles. Pamaišydami apkepam kol kraštai truputį apdegs.
Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Įpilam ir įkaitinam aliejų.
Sudedam karkas ir iš visų pusių apkepam kol oda apskrus. Kazaną ir karkas traukiam lauk.
Karkas apibarstom pipirais, rozmarinu ir šalaviju. Viską įtrinam, kad patektų į įpjautos odos tarpus
Kazano dugne sudedam padegintus svogūnus su česnakais. Ant viršaus sudedam karkas. Ant viršaus suberiam likusius, nubirusius rozmariną su šalaviju.
Supilam alų. Užpilam karštu vandeniu. Pagardinam druska. Kazaną uždengiam.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 150-180C temperatūroje. Įstatom kazaną. Kepsninę uždarom ir netiesioginėje kaitroje troškinam apie 2 val.
Kas pusę valandos patikrinam ar netrūksta vandens. Jei reikia dapilam. Tarpe vieną kartą karkas apverčiam.
Kol karkos troškinasi pasiruošime glazūrą. Inde sumaišom paprikos prieskonius ir garstyčias su trupučiu aliejaus iki vientisos masės.
Karkas traukiam lauk. Aptepam pasiruoštu mišiniu.
Į kepsninę dar įdedam anglių. Pakeliam temperatūrą iki 200-210C. Sudedam apteptas karkas ir kepam netiesioginėje kaitroje iš abiejų pusių po 10min.
Pateikiam karkas su bulvių koše su Gorgonzola pelėsiniu sūriu.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/319857140216067