Sumaišom BBQ padažo ingredientus, užverdam ir ant mažos kaitros leidžiam pavirti apie 15min. Atšaldom.
Supilam alų į kazaną. Užverdam. Supilam druską, sumetam morkas, svogūnus, pipirus, nuluptą česnako galvą. Sudedam karkas. Jei karkos pilnai neapsemtos, tai dapilam alaus, kad pilnai apsemtų.
Uždarom kazaną, uždarom kepsninę ir paliekam oro sklendes praviras minimaliai. Verdam mažoje kaitroje 2.5val. Verdant patikrinam ir jei reikia dapilam alaus.
Išimam karkas. Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180-200C temperatūroje.
Karkas aptepam naminiu arba mėgstamu pirktiniu BBQ padažu, dedam į kepsninę ir kepam netiesioginėje kaitroje apie 30min.
Pateikiam su virtom bulvėm... mmm... 😋
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/244657021069413