Print Options:

Karkos Virtos Aluje ir Pakeptos su Naminiu Medaus BBQ Padažu

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 3 hrs Bendras Laikas: 3 hrs 30 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
    Ką panaudojam Naminam Medaus BBQ padažui?
  • 1 cup Kečupas
  • 0.5 cup Rudasis cukrus
  • 0.25 cup Obuolių vyno actas
  • 2 tbsp Medus
  • 1 tsp Druska
  • 1 tsp Rūkytos paprikos prieskoniai
  • 1 tsp Česnako milteliai
  • 1 tsp Svogūnų milteliai
  • 0.5 tsp Pipirai
  • Ką panaudojam karkoms?
  • 2 pcs Karkos
  • 4 l Kauno alus Juodasis Porteris
  • 3 tbsp Druska
  • 2 pcs Morkos
  • 2 pcs Svogūnai
  • 8 pcs Lauro lapeliai
  • 1 tsp Keturių pipirų mišinys žirneliais
  • 1.5 tsp Kvapniųjų pipirų žirneliai
  • 1 pcs Česnakai
Kaip gaminam?
  1. Gaminam padažą

    Sumaišom BBQ padažo ingredientus, užverdam ir ant mažos kaitros leidžiam pavirti apie 15min. Atšaldom.

  2. Išverdam karkas alujeIšverdam karkas aluje

    Supilam alų į kazaną. Užverdam. Supilam druską, sumetam morkas, svogūnus, pipirus, nuluptą česnako galvą. Sudedam karkas. Jei karkos pilnai neapsemtos, tai dapilam alaus, kad pilnai apsemtų.
    Uždarom kazaną, uždarom kepsninę ir paliekam oro sklendes praviras minimaliai. Verdam mažoje kaitroje 2.5val. Verdant patikrinam ir jei reikia dapilam alaus.

  3. Kepam karkasKepam karkas

    Išimam karkas. Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180-200C temperatūroje.
    Karkas aptepam naminiu arba mėgstamu pirktiniu BBQ padažu, dedam į kepsninę ir kepam netiesioginėje kaitroje apie 30min.

  4. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam su virtom bulvėm... mmm... 😋

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/244657021069413

Raktažodžiai: kiauliena,karkos,kazanas
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/karkos-virtos-aluje-ir-pakeptos-su-naminiu-medaus-bbq-padazu/