Nuo batono riekių nupjaunam plutą. Beplučias riekes pamerkiam į pieną. Svogūnus supjaustom smulkiai. Kiaušinius išplakam. Sūrį sutarkuojam. Česnakus išspaudžiam.
Batono riekeles ištraukiam ir išgręžiam. Mėsą sumalam kartu su batonu.
Suberiam svogūnus. Pagardinam druska, pipirais. Suberiam raudonėlio ir petražolių prieskonius. Sudedam išspaustus česnakus.
Sudedam sūrį. Viską gerai išmaišom. Leidžiam 10min. pastovėti. Dar kartą gerai išmaišom iki vientisos masės.
Rankas pasitepam aliejumi. Ir formuojam vienodo dydžio kotletus (apie 200g dydžio).
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui 200C temperatūroje. Įstatom ketaus groteles. Palaukiam kol įkais.
Dėl aromato užmetam rūkymo kaladėlę. Palaukiam kol pradės skleisti aromatą. Kepam kotletus iš viso apie 15-20 min. iš abiejų pusių kol apskrus.
Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Pievagrybius supjaustom griežinėliais. Svogūnus supjaustom pusžiedižiais. Česnakus supjaustom smulkiai.
Į kepsninę įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam truputį aliejaus. Suberiam pievagrybius. Pamaišydami apkepam kol išgaruos vanduo, pakeps ir kiekis susitrauks. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Į puodą ištirpdom gabaliuką sviesto. Suberiam ir pamaišydami apkepam svogūnus kol pradės karamelizuotis. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Į puodą ištirpdom gabaliuką sviesto. Suberiam miltus. Pamaišydami pakaitinam, kol miltai sugers ištirpusį sviestą.
Supilam grietinėlę. Išmaišom. Supilam sultinį. Išmaišom. Sudedam svogūnus. Sudedam grybus. Suberiam česnakus. Išmaišom. Paragaujam. Priklausomai nuo sultinio, jei reikia pagardinam druska ir pipirais. Užverdam.
Sudedam kotletukus. Panardinam kad viską apsemtų. Jei trūksta padažo, galima dar truputį įpilti sultinio. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 15min, kol sutirštės padažas. Traukiam lauk.
Pateikiam su bulvių koše su Gorgonzola pelėsiniu sūriu gausiai apšlakstydami padažu, kartu su šviežiai raugtais agurkais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/360579429477171