Pica pagal KFC ant vištos pado 😄
Užsikuriam kepsninę ir kol anglys įsideginėja įstatom gilią keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Sudedam pomidorų pastą. Pamaišydami pakepam. Išspaudžiam česnaką. Įpilam vandens. Pagardinam druska, pipirais. Įberiam raudonėlio prieskonių. Įpilam ananasų sulčių (skystimo iš konservuotų ananasų). Pagal norimą aštrumą įpilam Sriracha padažo. Išmaišom. Pamaišydami paverdam keletą minučių, kol truputį sutirštės. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei pomidorų pastą suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojame įberdami cukraus. Traukiam lauk.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui ir kol kaista pasiruošiam Chizzas.
Kukurūzų dribsnius suberiam į maišelį ir kočėlo pagalba susmulkinam. Įberiam čili prieskonių, paprikos prieskonių, druskos. Išmaišom iki vientisos masės. Paragaujam ar ko netrūksta.
Jei reikia, iš krūtinėlės išpjaunam kauliukus, plėves ir t.t. Jei krūtinėlė labai stora, tai paploninam perpjaudami per vidurį. Uždengiam maistine plėvele ir ploninam iki plono picos pado su plokščiu mėsos plaktuku.
Didelėje lėkštėje paskleidžiam kukurūzinius džiuvėsėlius, dideliame inde išplakam kiaušinius su trupučiu vandens. Dažom vištienos padukus iš abiejų pusių kiaušinio plakinyje ir kukurūziniuose džiuvėsėliuose.
Dedam chizzos padukus ant kepimo popieriaus. Patepam pasiruoštu padažu. Užbarstom tarkuotu sūriu. Išdėliojam norimus picos priedus. Mes pasirinkom: konservuoto ananaso gabaliukus, š. rūkyto bekono gabaliukus ir šv. čili gabaliukus.
Palaukiam kol kepsninė įkais iki 180C temperatūros. Netiesioginėje kaitroje kepam pasiruoštas Chizzas apie 20min.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/178813494320433