Iš čili pipiro išimam sėklas. Čili pipirą supjaustom gabaliukais ir išspaudžiam per česnakų spaudyklę.
Inde sumaišom vandenį, aliejų, čili prieskonius, pipirus, išspaustą čili pipirą, imbiero prieskonius. Pagardinam druska.
Vištieną sudedam į marinatą ir marinuojam šaldytuve bent 12val.
Krapus supjaustom smulkiai. Sūrį sutarkuojam.
Sumaišom inde graikišką jogurtą, krapus, česnakų prieskonius, Parmezano sūrį ir citrinos sultis. Uždengiam ir dedam į šaldytuvą 1 val. pastovėti.
Sumaišom miltus, su paprikos prieskoniais ir pagardinam druska. Suberiam į didelę lėkštę arba padėklą.
Vištieną ištraukiam iš marinato. Sudedam į miltus ir pavoliojam kad iš visų pusių pasidengtų.
Traukiam lauk, sudedam į sietą ir nupurtom miltų perteklių. Su sietu panardinam į vandenį. Plaukiam kol išeis oras - burbuliukai. Ištraukiam ir nupurtom vandenį.
Vištieną iš sieto grąžinam atgal į miltus. Vėl is visų pusių išvoliojam miltais, kad pasidengtų. Nupurtom miltų perteklių.Traukiam lauk.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus puodą. Įpilam daug aliejaus. Įkaitinam iki 170-175C temperatūros.
Dalimis, kad neatšaltų aliejus, gruzdinam vištienos gabaliukus 9-10min kol gražiai apskrus.
Vištainiai: pagrilintos mėsainių bandelės, gruzdinta vištų šlaunelių mėsa, baltas padažas, salotos lapas, raudonieji svogūnai, pomidorai.
KFC vištieną pateikiam su baltu padažu ir garstikečunezu (Majonezas, Garstyčios, Kečupas).
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/209657124569403