Kiauliena Grietinėlės-Pomidorų Padaže su Grill Bulvytėmis

pinit View Gallery 4 photos

Kiauliena Grietinėlės-Pomidorų Padaže su Grill Bulvytėmis

Pasiruošimo Laikas 30 mins Gaminimo Laikas 90 mins Bendras Laikas 2 hrs
Porcijos: 6

Aprašymas

Šiandien buvo pavedimų diena 😄 Taip, norėtųsi, kad tai būtų pavedimų diena, kai gauni pavedimą į savo banko sąskaitą 💶➡️💳😍, bet čia ne apie tai 🤔

Planas buvo toks: Kiaulienos sprandinės kepsneliai apskrudinti ant ketaus grotelių su trupučiu dūmo, tada patroškinti su grietinėlės-pomidorų-grybų padažiuku ir su grill bulvytėmis 🫡
Planas geras 📉 Bet. 💔

Pavedimas Nr. 1 ▶️ Pirmiausiai pavedė mėsa. Mėsą perkant supakuotą vakuume, išoriškai atrodė gražus gabalas, kaip tik pjaustyti kepsnius.
Bet. Išpakavus sprandinė išpjauta taip nevykusiai, kad teko pamiršti gražiuosius marmuringus kepsniukus ir mėsą buvo galima pjaustyti tik gabaliukais. Mėsa prašyte prašėsi tik į troškinį arba bent jau į šašlyką. Supjausčiau gabaliukais.
Kadangi pirminis planas buvo NE troškinys (o dėl to kad myliu troškinius, tai teko laikytis apsikabinus rankom, kad tik eilinį kartą nepradėčiau gaminti troškinio. Išsilaikyti pavyko 🫡) ir NE šašlykas, kažkaip ant iešmo mauti ir po to troškinti padaže pasirodė nekošernai, o po vieną gabaliuką vartyti ant grotelių irgi ne kažką, tai teko prisiminti užspaudžiamas groteles. OK. Solved ✅

Pavedimas Nr. 2 ▶️ Parduotuvėje pirkti pievagrybiai padažui nors ir atrodė kaip tikri, bet atidarius pasirodė, kad suokalbyje su mėsa. Ir šašlykų ar troškinio variantas grybams jau nepadėjo. Teko juos pasiųsti ta pačia kryptimi, na, kur visi žino... Failed ❎

Bet rezultate gavosi visai gerai ir skaniai (nors ir be grybų 😢): Kiauliena Giretinėlės-Pomidorų Padaže (daug padažo) su Grill Bulvytėmis 😊

Ką panaudojam?

Kaip gaminam?

  1. Pasiruošiam ingredientus

    Mėsą supjaustom gabaliukais 😄
    Apšlakstom aliejumi. Pagardinam svanų druska, pipirais. Išmaišom. Vienu sluoksniu sudedam į užspaudžiamas groteles.

    Čili pipirus supjaustom griežinėliais. Česnakus supjaustom smulkiai. Pomidorus supjaustom kubeliais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais.
    Bulvytes apšlakstom aliejumi. Pagardinam himalajų druska, pipirais, rozmarino prieskoniais.

  2. Kepam bulves

    Kepsnine paruošiame tiesioginiam kepimui apie 180-200C temperatūroje. Įstatom kepimo formą su bulvėmis ir kepam apie 20-30min. Bulves keletą kartų apverčiam kad vienodžiau paskrustų ir iškeptų.
    Su iešmeliu patikrinam ar minkštos. Traukiam lauk ir atidedam į šalį laukti šiltai, kol paruošim mėsą su padažu.

  3. Kepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Anglys turi būti pilnai išdegę (pvz kad liko po bulvyčių kepimo) arba dedam mažai anglių. Anglis apibarstom druska kad mažiau kiltų liepsnos.
    Dėl aromato įmetam į foliją įsuktą rūkymo kaladėlę.
    Įstatom groteles su mėsa ir pastoviai vartydami kepam 20-40 minučių kol paskrus ir atrodys iškepus. Traukiam lauk. Išimam ir grotelių ir atidedam į šalį.

  4. Apkepam svogūnus su čili pipirais

    Į kepsninę įdedam dar anglių. Sukeliam kaitrą. Įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam truputį aliejaus. Įdedam iš ištirpdom gabaliuką sviesto. Suberiam svogūnus ir čili pipirus. Pamaišydami apkepam kol svogūnai pradės rusti ir suminkštės.

  5. Sudedam pomidorų pastą

    Viską patraukiam į šoną. Sudedam pomidorų pastą. Truputį pamaišydami pakaitinam. Išmaišom su daržovėm.

  6. Apkepam pomidorus

    Suberiam pomidorus. Pamaišydami kepam kol suminkštės, išsileis ir pasklis sultys.

  7. Sudedam česnakus

    . Suberiam česnakus. Išmaišom. Minutę kitą pamaišydami pakepam.

  8. Supilam grietinėlę ir sultinį

    Supilam grietinėlę. Įpilam jautienos sultinio. Išmaišom. Pagardinam Svanų druska (atsargiai, nes sultinys gali turėti sūrumo), pipirais ir itališkom žolelėm.

  9. Troškinam mėsą

    Sudedam mėsą. Išmaišom. Jei reikia, pagal norimą padažo kiekį dar dapilam sultinio. Išmaišom. Puodą uždarom. Kepsninę uždarom. Sumažinam kaitrą. Leidžiam pasitroškinti 10-20min.
    Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam svanų druska, pipirais ar itališkom žolelėm. Užtirštinam padažą: 100ml šalto vandens sumaišom su 2v.š. kukurūzų krakmolo. Po truputį pilam į padažą, maišom ir stebim kaip padažas tirštėja.
    Pasiekus norimą tirštumą traukiam lauk.

  10. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam kiaulieną su padažu, grill bulvytėmis ir marinuotais agurkėliais.

    Sakanaus! 😊

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: kiauliena,troškinys,Grandfeu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *