Kiauliena Kaimiškai Kazane
Aprašymas
Kiaulienos sprandinė apkepta kazane su karamelizuotais svogūnais ir bulvėmis. 🥰
O paturbinimui baltas naminis padažas. 😊
Ką panaudojam?
Padažas
Kaip gaminam?
-
Pirmiausiai pasigaminam naminį padažą
Nuo krapų nupjaunam kotelius. Išmetam.
Krapus supjaustom smulkiai. Česnako skilteles išspaudžiam.
Į indą supilam grietinę. Sudedam majonezą. Suberiam krapus. Supilam sojų padažą. Sudedam garstyčias. Sudedam krienus. Išmaišom. Leidžiam bent 5 minutes pastovėti šaldytuve. -
Pasiruošiam ingredientus
Mėsą supjaustom graikiško riešuto dydžio kubeliais. Apšlakstom aliejumi. Pagardinam 1 a.š. švž. maltų pipirų ir 1 a.š. druskos. Išmaišom.
Bulves supjaustom panašaus dydžio kubeliais kaip ir mėsą.
Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Česnako skilteles išspaudžiam. -
Iškepam bulves
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
Įstatom kazaną. Įpilam ir gerai įkaitinam truputį aliejaus. Suberiam bulvės. Karts nuo karto pamaišydami iš visų pusių apkepam kol taps minkštos. Pagardinam 1 a.š. druskos. Išmaišom.
Suberiam 1.5a.š. ciberžolės prieskonių. Išmaišom. Traukiam lauk ir atidedam į šalį. -
Apkepam mėsą
Jei reikia kazaną išvalom, įpilam ir įkaitinam truputį aliejaus. Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsos gabaliukus kad iš visų pusių apskrustų. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
-
Iškepam svogūnus su mėsa
Į kazaną grąžinam visą mėsą. Suberiam visus svogūnus. Išmaišom. Karts nuo karto pamaišydami viską kepam tol, kol svogūnų kiekis sumažės 4-5 kartus, jie parus ir taps minkšti.
-
Užbaigiam patiekalą
Sudedam česnakus. Išmaišom. Į kazaną suberiam bulvės. Išmaišom.
Kazaną uždengiam. Karts nuo karto pamaišydami pašildom, kad bulvės sušiltų. Traukiam lauk. -
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su pasigamintu padažu, kuris labai tinka ir prie bulvių ir prie mėsos 👌
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT