Print Options:

Kiauliena Troškinta su Miško Grybais Čenakuose Uždengtuose Tešlos Dangteliais

Time
Pasiruošimo Laikas: 15 mins Gaminimo Laikas: 120 mins Bendras Laikas: 2 hrs 15 mins
Porcijos 3
Ką panaudojam?
  • 800 g Kiaulienos sprandinė
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus
  • 50 g Džiovinti miško grybai
  • 2 pcs Svogūnai
  • 3 pcs Morkos
  • 50 g Sviestas
  • 5 pcs Bulvės
  • 200 g Grietinė (20% riebumo)
  • 8 clove Česnakai
  • Picos tešla
  • 1 pcs Kiaušiniai
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientus

    Džiovintus grybus užpilam verdančiu vandeniu ir paliekam mirkti 10-15 min. Nusunkiam ir smulkiai supjaustom. Grybų skysčio neišpilam.
    Mėsą supjaustom mažais vieno kąsnio gabaliukais. Pagardinam druska ir maltais j. pipirais, užpilam truputį aliejaus, išmaišom. Tešlą iškočiojam plonai. Mes panaudojom picos tešlą
    Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Bulves nulupam ir supjaustom nedideliais vieno kąsnio kubeliais. Morkas supjaustom kubeliais. Česnaką supjaustom smulkiai. Atskiriam kiaušinio trynį.

  2. Apkepam bulvesApkepam bulves

    Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, statom ketaus keptuvę, įpilam truputį aliejaus ir ištirpinam sviestą. Suberiam bulves. Pavartydami kepam kol beveik iškeps. Pagardinam druska. Išmaišom. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  3. Apkepam mėsą

    Keptuvę išvalom ir grąžinam į kepsninę, įpilam truputį aliejaus ir gerai įkaitinam. Suberiam mėsą. Pavartydami pakepam kol apskrus.

  4. Apkepam daržoves

    Suberiam morkas ir svogūnus. Išmaišom. Pamaišydami pakepam kol svogūnai truputį apskrus, pagels ir taps minkšti. Viską patraukiam į šoną. Šalia mėsos suberiam džiovintus grybus ir pamaišydami apkepam. Viską sumaišom. Truputį patroškinam.

  5. PatroškinamPatroškinam

    Sudedam grietinę ir įpilam grybų skysčio. Viską išmaišom. Pamaišydami truputį patroškinam. Paragaujam, pagal skonį pagardinam druska ir maltais pipirais. Išmaišom. Kepsninę uždarom ir oro sklendes paliekam atviras minimaliai. Neaukštoje kaitroje apie 10 min. patroškinam.
    Suberiam česnaką. Išmaišom ir uždaroje kepsninėje, neaukštoje kaitroje dar keletą minučių paliekam troškintis. Dar kartą paragaujam ar ko netrūksta. Traukiam lauk.

  6. Surenkam čenakusSurenkam čenakus

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Kol kepsninė kaista surenkam čenakus:
    Į čenaką dedam sluoksnį mėsos su grybais. Ant viršaus dedam bulvių sluoksnį, kad uždengtų mėsos sluoksnį.
    Iškočiotą tešlą supjaustom porcijom. Paimam tešlos lakštą ir uždengiam čenako viršų aplipdydami kraštus, kad čenakas sandariai užsidarytų. Viršų aptepam kiaušinio tryniu ir truputį padruskinam.

  7. Kepam čenakus

    Čenakus statom į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje kepam 20-30 minučių, kol tešlos dangtelis išsipūs, sukietės ir apskrus.

  8. Čenakus traukiam laukČenakus traukiam lauk

    Čenakus su išsipūtusiais dangteliais traukiam lauk ir paruošiam pateikimui.

  9. Pateikiam ir ragaujam!

    Išpjaunam čenako dangtelyje apskritimą. Likusį dangtelio "sijoną" atsargiai nuimam nuo čenako. Į lėkštę dedam dangtelio "sijoną", ant viršaus apverstą išpjautą dangtelį ir suformuojam stabilių dubenį. Į jį supilam čenako turinį. Užbarstom smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais ar kitais žalumynais.

    Skanaus! 🙂

    P.S. Dubenėlis prisigeria troškinio padažo, ko pasekoje yra suvalgomas 😉

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/161578769377239

Raktažodžiai: kiauliena,čenakai,troškinys
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/kiauliena-troskinta-su-misko-grybais-cenakuose-uzdengtuose-teslos-dangteliais/