Kiaulienos sprandinę dedam į šaldiklį, kad truputį pašaltų ir būtų lengviau drožti.
Pašaldytą kiaulienos sprandinės gabalą drožiam plonais griežinėliais. Pridrožiam didelį indą. Užpilam aliejaus. Išmaišom, kad visi griežinėliai iš visų pusių pasidengtų.
Šviežias bulves nuplaunam ir supjaustom ketvirčiais.
Svogūnus supjaustom ketivrtažiedžiais. Pievagrybius supjaustom ketvirčiais. Džiovintus baravykus užpilam verdančiu vandeniu ir paliekam pastovėti 5 min. Vandenį nupilam, bet neišpilam. Pasiliekam, nes jo prireiks vėliau.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ir įkaitinam kazaną. Aliejaus nepilam. Suberiam mėsos griežinėlius. Pamaišydami apkepam. Prieš galą pagardinam druska, pipirais. Išimam ir atidedam į šalį.
Jei reikia kazaną išvalom popieriniu rankšluoščiu. Įkaitinam nemažai aliejaus. Suberiam bulves. Pamaišydami kepam bulves kol pilnai iškeps ir gražiai apskrus. Minkštumą patikrinam mediniu iešmeliu. Traukiam lauk. Pagardinam druska, pipirais. Išmaišom ir atidedam į šalį.
Jei reikia kazaną išvalom popieriniu rankšluoščiu. Įpilam truputį aliejaus. Suberiam svogūnus, pievagrybius ir išmirkytus baravykus. Pamaišydami apkepam kol apskrus.
Į kazaną grąžinam mėsą, bulves. Įdedam garstyčias ir grietinę. Įpilam 50-100ml. nuo baravykų likusio skysčio. Išmaišom. Paragaujam. Jei reikia pagardinam druska ir pipirais. Pamaišydami patroškinam dar apie 10 min. Traukiam lauk
Pateikiam apibarstydami smulkintais svogūnų laiškais ir mažais čili pipiriukais.
Skanaus! 🙂
Daugiau receptų ir fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/122924499909333