Kas pasakė, kad Forneza tik picoms? 😁
Puikiai tinka ir kai nori pasikepti mėsikės lauke gryname ore, na pavyzdžiui kad ir balkone 😄
Mėsą supjaustom nedideliais gabaliukais. Suberiam į indą. Svogūnų laiškų kotus supjaustom griežinėliais.
Supilam ryžių actą, imbiero prieskonius, sojų padažą, miltus, alų. Išmaišom, kad visur pasidengtų. Paliekam marinuotis kambario temperatūroje bent 1val. bet geriau keletą valandų.
Mėsą traukiam lauk ir sumaunam ant iešmelių.
Fornezą krosnį paruošiame kepimui apie 250-300C temperatūroje. Paulaukiam 15min. kol įkais akmuo.
Į keptuvę įpilam truputį aliejaus. Įstatom į krosnelę ir palukiam kol keptuvė įkais.
Sudedam iešmelius ir kepam pavartydami, apsukdami keptuvę ir sukeisdami vietomis kol iš visų pusių apkeps.
Traukiam lauk. Apibarstom BBQ prieskoniais ir kepam dar po minutę iš visų pusių kol apskrus.
Traukiam lauk.
Pateikiam su laukiniais ryžiais, žalumynais ir čili aliejumi 👌
Skanaus! 😊
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/