Kiaulienos Išpjova Čenakuose su Pievagrybiais Vyno-Grietinėlės Padaže

Kažkaip seniai jau judinom Čenakus 🧉🤔 Tai ta proga 👇
pinit View Gallery 5 photos

Kiaulienos Išpjova Čenakuose su Pievagrybiais Vyno-Grietinėlės Padaže

Pasiruošimo Laikas 30 mins Gaminimo Laikas 2 hrs Bendras Laikas 2 hrs 30 mins
Porcijos: 3

Ką panaudojam?

Kaip gaminam?

  1. Pasiruošiame ingredientus

    Kiaulienos išpjovą supjaustom griežinėliais. Šoninę supjaustom šiaudeliais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Česnakus ir salierus supjaustom griežinėliais.

  2. Pasiruošiam kepsninę

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įkaitinam truputį aliejaus.

  3. Apkepam mėsą

    Dalimis, kad neatšaltų keptuvė apkepam mėsą. Atidedam į šalį.

  4. Apkepam šoninę

    Į keptuvę sudedam šoninę. Pavartydami apkepam kol truputį apskrus.

  5. Apkepam daržoves

    Suberiam svogūnus, česnakus ir salierus. Pamaišydami apkepam kol suminkštės.

  6. Baigiam keptii visus ingredientus

    Supilam vyną. Išmaišom. Pamaišydami truputį pakaitinam.
    Į keptuvę grąžinam mėsą. Išmaišom. Pagardinam druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Išmaišom. Traukiam lauk.

Gaminam čenakus

  1. Kepsninė paruošiame kepimui netiesioginėje kaitroje

    Kepsninė paruošiame kepimui netiesioginėje kaitroje 180C temperatūroje. O kol kaista kepsninė paruošiam čenakus.

  2. Pasiruošiame čenakus

    Paskirstom mėsą su daržovėmis į čenakus. Į kiekvieną čenaką įdedam po gabaliuką sviesto. Uždengiam.

  3. Kepam čenakus

    Čenakus statom į kepsninę ir 1 val. kepam netiesioginėje kaitroje.

  4. Pasiruošiam padažą

    Inde sumaišom 1 v. š. krakmolo su šlakeliu grietinėlės. Maišom, kad gautųsi vientisa pasta. Įpilam dar grietinėlės. Išmaišom. Supilam visą likusią grietinėlę. Išmaišom. Čenakus atidengiam. Supilam grietinėlę. Uždengiam ir paliekam troškintis dar 10-15 min. Traukiam lauk.

  5. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam su virtomis bulvėmis.

    Skanaus!

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *