Kiaulienos išpjovą supjaustom griežinėliais. Šoninę supjaustom šiaudeliais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Česnakus ir salierus supjaustom griežinėliais.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įkaitinam truputį aliejaus.
Dalimis, kad neatšaltų keptuvė apkepam mėsą. Atidedam į šalį.
Į keptuvę sudedam šoninę. Pavartydami apkepam kol truputį apskrus.
Suberiam svogūnus, česnakus ir salierus. Pamaišydami apkepam kol suminkštės.
Supilam vyną. Išmaišom. Pamaišydami truputį pakaitinam.
Į keptuvę grąžinam mėsą. Išmaišom. Pagardinam druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Išmaišom. Traukiam lauk.
Kepsninė paruošiame kepimui netiesioginėje kaitroje 180C temperatūroje. O kol kaista kepsninė paruošiam čenakus.
Paskirstom mėsą su daržovėmis į čenakus. Į kiekvieną čenaką įdedam po gabaliuką sviesto. Uždengiam.
Čenakus statom į kepsninę ir 1 val. kepam netiesioginėje kaitroje.
Inde sumaišom 1 v. š. krakmolo su šlakeliu grietinėlės. Maišom, kad gautųsi vientisa pasta. Įpilam dar grietinėlės. Išmaišom. Supilam visą likusią grietinėlę. Išmaišom. Čenakus atidengiam. Supilam grietinėlę. Uždengiam ir paliekam troškintis dar 10-15 min. Traukiam lauk.
Pateikiam su virtomis bulvėmis.
Skanaus!
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/