Pievagrybius supjaustom plonais griežinėliais. Česnakus sutraiškom. Švž. petražoles supjaustom smulkiai.
Mėsai leidžiam 15min. pastovėti kambario temperatūroje. Mažam inde sumaišom paprikos prieskonius, česnakų granules. Kepsnius nusausinam su popieriniu rankšluoščiu. Apšlakstom aliejumi ir iš abiejų pusių apibarstom prieskonių mišiniu, pagardinam druska ir pipirais.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus grotas. Įkaitinam iki 200C temperatūros. Apkepam kepsnius iš abiejų pusių po 3-5 minutes, kol apskrus. Neperkepam! Traukiam lauk, uždengiam ir atidedam į šalį šiltai.
Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam šlakelį aliejaus ir ištirpinam sviestą. Suberiam grybus. Pamaišydami kepam kol paruduos.
Sudedam traiškytus česnakus, itališkus prieskonius, petražoles. Pamaišydami 0.5 min. pakepam.
Supilam sultinį, grietinėlę, išmaišom. Leidžiam užvirti ir pamaišydami paverdam 3-4 minutes kol truputį sutirštės. Paragaujam. Pagal skonį pagardinam druska, pipirais.
Į keptuvę sudedam mėsos kepsnius, supilam inde susikaupusias sultis. Pakaitiniam 2-3 minutes, kad kepsniai sušiltų.
Pateikiam apibarstydami likusiomis smulkiai pjaustytomis petražolėmis.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/120932043441912