Išpjovą supjaustom 2-3cm storio medalionais.
Šoninę supjaustom kubeliais.
Sultinio koncentratą ištirpdom 0.5L verdančio vandens.
Morkas supjaustom gabaliukais.
Svogūnus nulupam. Perpjaunam per pusę. Į puseles susmeigiam gvazdikėlius.
Pievagrybius supjaustom stambiais gabalais.
Švž. čiobrelius perrišam kulinarine virve, kad būtų lengviau surasti ir ištraukti.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam truputį aliejaus. Kol puodas šaltas suberiam ir tolygiai ant dugno paskirstom šoninės kubelius. Pamaišydami tirpdom riebalus, apkepam kol apskrus. Su kiaurasamčiu traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Ant dugno išdėliojam išpjovos medalionus. Kepam apie 4-6 minutes kol apskrus. Apverčiam ir kepam dar 4-6 minutes kol apskrus. Vidus gali likti neiškepęs.
Suberiam miltus. Išmaišom. Pamaišydami pakaitinam. Prieš pat pradedant miltams degti supilam vyną. Išmaišom, kad nuo dugno viskas atšoktų.
Supilam sultinį. Sudedam svogūnų puseles. Suberiam apskrudintus šoninės gabaliukus. Suberiam morkas. Išmaišom. Jei trūksta - dapilam karšto vandens, kad padažas viską padengtų. Pagardinam druska ir pipirais. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Leidžiam 30-40 min. pasitroškinti.
Suberiam pievagrybius. Panardinam švž. čiobrelių ryšulį. Supilam grietinėlę. Išmaišom.
Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Leidžiam dar 15 min. pasitroškinti.
Jei padažas nepakankamai sutirštėjo, tai 100ml šalto vandens ištirpdom kukurūzų krakmolą. Lėtai pilam į padažą pastoviai maišydami ir stebim kaip tirštėja.
Išimam čiobrelius ir svogūnų puseles. Išmetam.
Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska ir pipirais. Traukiam lauk.
Pateikiam medalionus su pievagrybiais, laukiniais ryžiais, gausiai apšlakstydami padažu.
Skanaus! 😊
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/