Kiaulienos Šonkauliai Kazane su Artimųjų ir Tolimųjų rytų skoniais
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus ir marinuojam šonkaulius
Nuo šonkaulių nulupam plėves ir supjaustom po vieną. Česnakus, imbierą ir čili pipirą supjaustom smulkiai.
Paragaujam adžiką ir sojų padažą dėl sūrumo, nes vėliau reikės nuspręsti kiek pilti sojų padažo, kad nebūtų per sūru.Inde sumaišom adžiką ir 3 v.š. aliejaus. Šonkaulius sudedam į didelį indą, supilam adžikos-aliejaus mišinį ir viską gerai išmaišom, kad visur pasidengtų. Paliekam marinuotis kol paruošime kepsninę.
-
Apkepam čensakus, imbierą ir čili pipirą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įkaitinam truputį aliejaus.
Sudedam česnakus, imbierą ir čili pipirą. Pamaišydami 30-40 sek. apkepam kol pasklis aromatai. -
Apkepam šonkaulius
Sudedam šonkaulius. Iš visų pusių apkepam kol apskrus.
-
Troškinam ir padengiam padažu
Pagardinam švž. maltais pipirais. Suberiam cukrų. Supilam sojų padažą. Įpilam alaus, bet ne per daug, kad pilnai nepadengtų visų šonkaulių.
Kazano nedengiam. Kepsninę uždarom. Troškinam aluje 30-45min. kol šonkauliai taps minkšti. Tarpuosę šonkaulius pamaišom, perverčiam ir jei reikai dapilam alaus. Per vidurį kepimo paragaujam padažą ar ko netrūksta, jei trūksta sūrumo, tai dar įpilam sojų padažo.
Rezultate padažas turi sutirštėti ir pilnai padengti šonkaulius. -
Pateikiam ir ragaujam
Pateikiam su ryžiais apkeptais su kiaušiniu ir žirneliais, apibarstydami smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/216213120580470