Nuo šonkaulių nulupam plėves ir supjaustom po vieną. Česnakus, imbierą ir čili pipirą supjaustom smulkiai.
Paragaujam adžiką ir sojų padažą dėl sūrumo, nes vėliau reikės nuspręsti kiek pilti sojų padažo, kad nebūtų per sūru.
Inde sumaišom adžiką ir 3 v.š. aliejaus. Šonkaulius sudedam į didelį indą, supilam adžikos-aliejaus mišinį ir viską gerai išmaišom, kad visur pasidengtų. Paliekam marinuotis kol paruošime kepsninę.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įkaitinam truputį aliejaus.
Sudedam česnakus, imbierą ir čili pipirą. Pamaišydami 30-40 sek. apkepam kol pasklis aromatai.
Sudedam šonkaulius. Iš visų pusių apkepam kol apskrus.
Pagardinam švž. maltais pipirais. Suberiam cukrų. Supilam sojų padažą. Įpilam alaus, bet ne per daug, kad pilnai nepadengtų visų šonkaulių.
Kazano nedengiam. Kepsninę uždarom. Troškinam aluje 30-45min. kol šonkauliai taps minkšti. Tarpuosę šonkaulius pamaišom, perverčiam ir jei reikai dapilam alaus. Per vidurį kepimo paragaujam padažą ar ko netrūksta, jei trūksta sūrumo, tai dar įpilam sojų padažo.
Rezultate padažas turi sutirštėti ir pilnai padengti šonkaulius.
Pateikiam su ryžiais apkeptais su kiaušiniu ir žirneliais, apibarstydami smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/216213120580470