Minkšti, valgant lengvai slydo nuo kaulo, bet ir nebyrėjo. Pagal kepimo laikus (ploniems šonkauliams) pasiektas idealus balansas. ✔️
Savadarbis padažas pikantiškas, bet ne per aštrus ir nesunkus, idealiai tinka prie šonkauliukų ir prie bulvyčių. ✔️
Svogūnus supjaustom pusžiedžiais.
Keptuvėje įpilam aliejaus suberiam svogūnus. Pavartydami pakepinam. Česnako skilteles sutraiškom ir suberiam į keptuvę. Kepam pamaišydami kol svogūnas pagels ir taps minkštas.
Supilam trintus pomidorus, vorčesterio padažą, obuolių actą, Sriracha padažą, ananasų sultis, cukrų, padruskinam. Išmaišom. Paragaujam. Jei ko nors trūksta dadedam. Išmaišom, uždengiam keptuvę, uždarom kepsninę ir sklendes paliekam atviras minimaliai. Taip troškinam apie 15-25min. Tarpe patikrinam tirštumą: per dugną braukiant su mentele turi likti takas. Kai tai nutiks reiškia tirštumas geras.
Pilam į indą ir paliekam atšalti. Kai atšals sublenderiuojam viską į vientisą masę.
Šonkaulius išimam iš šaldytuvo iš anksto, kad būtų kambario temperatūros. Nuo šonkaulių nuplėšiam plėves, apšlakstom alyvuogių aliejumi, sumaišom druską ir j. pipirus, įtrinam šonkaulius iš visų pusių ir rūkom 30min. 120-150C temperatūroje netiesioginėje kaitroje su norimomis rūkymo kaladėlėmis.
Šonkaulius įvyniojam į aliuminio foliją ir netiesioginėje kaitroje kepam 150-160C 40min.
Išimam iš folijos, ištepam abi puses su pasiruoštu padažu ir kepam dar 10-20 min.
Bulves nuplaunam, nupjaunam smailus galus. Supjaustom išilgai į fri šiaudelius. Suberiam į indą, užpilam alyvuogių aliejaus, druską, česnakų miltelius, paprikos miltelius. Išmaišom.
Sudedam į folinį indą ir dedam į kepsninės apatinį aukštą kartu su šonkauliais. Kepam tiek pat kiek šonkaulius.
Šonkaulius ir bulvytes pateikiame su likusiu padažu.
Skanaus! 💣😋
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/110367914498325